logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Відкриття Навчально-конструкторського центру сільськогосподарського машинобудування – спільного проєкту ВНАУ та ТОВ «Агромаш-Калина»

Стратегія успіху Вінницького національного аграрного університету базується на гармонійному поєднанні сучасних освітніх технологій, наукових інновацій та передового виробничого досвіду.

Рушійної силою розвитку університету є особлива багаторічна взаємодія колективу університету зі стейкхолдерами, наддієва форма співпраці з найпотужнішими компаніями, підприємствами, організаціями, що дозволяє при підготовці здобувачів врахувати не лише сьогоденні потреби галузі, а й перспективні регіональної особливості, кон’юнктуру ринку праці на кілька років вперед.

Результатом такої взаємодії є формування спільного бачення змісту освітніх програм підготовки здобувачів, впровадження новітніх технологій у навчальний процес, створення сучасної матеріальної бази на основі найкращих зразків виробничого обладнання та устаткування.

Суттєвим поповненням навчальної та науково-дослідної бази підготовки здобувачів інженерних спеціальностей, реалізації дуальної, неформальної освіти, розробки стартапів та проведення інноваційних проєктів стало відкриття Навчально-конструкторського центру сільськогосподарського машинобудування – спільного проєкту Вінницького національного аграрного університету та ТОВ «Агромаш-Калина».

Центр є зразком успішної інтеграції потужного осередку аграрної освіти і науки та успішного визнаного виробництва. Оснащення Центру вражає:

  • навчальні стенди сучасної ґрунтообробної та посівної техніки;
  • 3D-принтер і 3D-сканер, що надають можливість моделювати та створювати прототипи робочих органів сільськогосподарських машин;
  • мультимедійна система для забезпечення інтерактивного навчання, та інше.

Президент ВНАУ Григорій КАЛЕТНІК та директор ТОВ «Агромаш-Калина» Юрій ВАСКІВНЮК символічним розрізанням червоної стрічки урочисто відкрили Центр і офіційно розпочали його діяльність. 

«Сьогоднішнє відкриття Центру є важливою подією для нашого університету. Це платформа, яка дозволяє нашим студентам не лише здобувати знання, а й отримувати практичний досвід у реальних умовах виробництва. Саме така система працює у провідних країнах світу, де комерціалізація наукових досліджень університетів приносить їм значні доходи. Ми вже маємо подібний досвід завдяки Науково-дослідному господарству «Агрономічне» ВНАУ, яке впроваджує результати наукових досліджень наших викладачів, аспірантів і студентів. На жаль, держава сьогодні не фінансує заклади вищої освіти в повній мірі, однак завдяки підтримці таких партнерів, як Агромаш-Калина, ВНАУ продовжує розвивати свою матеріально-технічну базу та створювати нові можливості для студентів, впроваджувати інноваційні системи підготовки здобувачів не залежно від державного фінансування», - зазначив Григорій Миколайович у вітальному слові.

Юрій ВАСКІВНЮК, генеральний директор «Агромаш-Калина», випускник інженерно-технологічного факультету ВНАУ, у своїй промові зазначив, що для нього відкриття цього центру є здійсненням давньої мрії. Він висловив гордість тим, що саме випускники університету, багато з яких сьогодні працюють на ключових посадах у ТОВ «Агромаш-Калина», мають змогу реалізовувати свій професійний потенціал завдяки міцному зв’язку між освітою та виробництвом.

«Цей центр є символом того, як освіта може тісно переплітатися з виробничою практикою. Ми завжди бачили необхідність у підготовці фахівців, які б не лише знали теорію, але й могли застосовувати свої знання в реальних умовах. І сьогодні ми бачимо, як це стає реальністю. Кожен студент, який навчався або планує навчатися у ВНАУ, отримає унікальну можливість не просто дізнатися про новітні технології, а й безпосередньо їх використовувати. Агромаш-Калина, як провідне підприємство аграрної індустрії, завжди підтримувало інновації та співпрацю з університетом, адже успіх підприємства неможливий без залучення кваліфікованих фахівців, які випускаються з таких навчальних закладів як ВНАУ», - наголосив Юрій Миколайович.

Відкриття Навчально-конструкторського центру сільськогосподарського машинобудування ВНАУ-АгроКалина створює нові перспективи для студентів університету. Центр стане базою для:

  • практичного навчання на сучасних зразках сільськогосподарської техніки;
  • проведення майстер-класів та семінарів з інноваційних технологій машинобудування;
  • впровадження заходів неформальної освіти;
  • реалізації системи дуальної освіти;
  • підвищення кваліфікації науково-педагогічних та педагогічних працівників технічних дисциплін;
  • розробки стартапів та впровадження нових техніко-технологічних рішень у аграрну сферу.

Співпраця науки, освіти і бізнесу, не на словах, а на ділі, - це стратегія успіху університету, гарантія якості підготовки здобувачів!

22141

Події у світлинах