logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

СТАРТАП ВНАУ ПРЕДСТАВЛЕНО НА START-UP BW SUMMIT 2024 У НІМЕЧЧИНІ

Enterprise Europe Network Ukraine спільно з EEN Німеччини, за фінансової підтримки Міністерства економіки, інновацій, праці та туризму Німеччини відібрали 11 українських стартапів для участі у Start-up BW Summit 2024, який відбудеться 8-11 липня 2024 р. у Штутгарті (Німеччина). Серед яких - стартап Чернятинського фахового коледжу Вінницького національного аграрного університету - Combined machine for soil preparation for sowing row crops in small areas (винахідники: викладачі коледжу Богдан Шопʼяк, Валентина Білоус, Оксана Ільющенко, Марія Шульган). На Саміті стартап ВНАУ презентує заступник директора з навчальної роботи коледжу Валентина Білоус.

8 липня українська делегація представників університетів та бізнесу прибула до Німеччини. Розпочався візит із робочої зустрічі з представниками Міністерства економіки, інновацій, праці та туризму та Start-up BW Discovery Tour, під час якого була можливість познайомитися з деякими екосистемами півдня Баден-Вюртемберга. 

9 липня представники з 20 країн відвідали Карлоручський технічний університет, який розташований у Карлсруе. Там відбулася зустріч у Cyberforum, у рамках міжнародного заходу «How to LÄND and EXPÄND in Germany», організованого CyberLab та European Digital Innovation Hub Karlsruhe (EDIH-AICS). Учасники заходу мали можливість дізнатися про можливості розвитку стартапів у Німеччині, обмінятися досвідом та засвоїти цінні знання з інтеркультурної компетентності та інтеграції. Учасники також здійснили екскурсію по KIT Campus Nord з KIT-Gründerschmiede - одному з найбільших університетських центрів стартапів у Німеччині, який працює у сферах цифровізації, штучного інтелекту, біотехнологій, мобільності та енергетики. Представники KIT-Gründerschmiede детально розповіли про інкубатор для розвитку інноваційних бізнес-ідей. 

Далі відвідали Фрайбург, де ознайомилися з його культурною спадщиною, історичним розвитком, економікою та бізнес-ідеями. Такі обміни і візити сприяють активізації міжнародної наукової співпраці та розвитку інноваційних ініціатив в університетському середовищі.

20481

Події у світлинах