logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

НА ДЕМОПОЛЯХ НДГ «АГРОНОМІЧНЕ» ВНАУ ВІДБУВСЯ ДЕНЬ ПОЛЯ З ТОВ «БАЙЄР»

13 червня 2024 року на демополях Науково-дослідного господарства «Агрономічне» Вінницького національного аграрного університету відбувся День поля спільно з ТОВ «Байєр», який відвідали представники понад 50 сільськогосподарських підприємств Вінницької області, науковці, аспіранти.

З вітальним словом до гостей та учасників заходу звернувся д.е.н., професор, академік НААНУ, президент університету Григорій КАЛЕТНІК, який зазначив, що НДГ «Агрономічне» ВНАУ співпрацює з міжнародними та вітчизняними компаніями-лідерами, разом із якими на демополях господарства постійно проводяться досліди та експерименти, спрямовані на вивчення нових гібридів сільськогосподарських культур, а також нових біологічних препаратів. Протягом п’яти останніх років НДГ «Агрономічне» ВНАУ закладає досліди з компанією ТОВ «Байєр» та спільно проводять Дні поля. 2024 рік став найбільш продуктивним та масштабним у нашій співпраці - закладено 92 дослідних ділянки по гібридам кукурудзи, 5 дослідних ділянок по гібридам соняшника та 9 ділянок озимого ріпаку, загальною площею понад 15 га. Григорій Миколайович відмітив високоефективну та відповідальну діяльність директора НДГ «Агрономічне» ВНАУ Віктора ЄМЧИКА та сформованої ним високопрофесійної команди господарства. Подякував за співпрацю і висловив побажання успіхів Вадиму ВОЛИНЦЮ - керівнику ТОВ «Байєр» та в цілому очолюваної ним фірми. Завдяки науковій співпраці з виробниками насіння, біопрепаратів, проведенню спільних досліджень на базі НДГ «Агрономічне» ВНАУ та отриманню кращих результатів у Центральній Україні, наше господарство зарекомендувало себе як надійний партнер, який здатен виконати і закласти досліди різної складності, надати професійний супровід та показати чудові результати. За останні три роки, не зважаючи на війну, відбулось потужне оновлення техніки та приладів господарства на загальну суму понад 30 млн. грн. і ми й надалі продовжуємо модернізувати виробництво, впроваджувати інноваційні технології та сучасну техніку.

Проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності ВНАУ, д.е.н., професорка Інна Гончарук відмітила, що у 2024 році науковці Вінницького національного аграрного університету виграли конкурсний відбір і на базі господарства виконуються 8 прикладних досліджень і розробок за рахунок коштів загального фонду державного бюджету, які фінансуються Міністерством освіти і науки України.

До відвідувачів Дня поля звернувся керівник Центрального регіону ТОВ «Байєр» Вадим ВОЛИНЕЦЬ, подякував університету за співпрацю та господарству за те, що спільними зусиллями вдається досягати таких вагомих результатів. Запросив відвідувачів оглянути демонстраційні ділянки лінійки гібридів озимого ріпаку бренду DEKALB; ознайомитись із технологією вирощування та системою захисту озимого ріпаку від Компанії «Байєр», анонсував ряд новинок і висловив бажання аби ріпак став не лише експортоорієнтованою сільськогосподарською культурою, а й створював додану вартість в Україні. 

Президент університету Григорій КАЛЕТНІК і ректор Віктор МАЗУР наголосили на тому, що ми ставимо перед собою амбітну мету – стати повноцінною агроареною, де кожен аграрій зможе перейняти передовий досвід і ознайомитись із новими технологіями вирощування, обробітку, посадковим матеріалом та засобами захисту. Ми запрошуємо всіх бажаючих долучатись до співпраці і спільної науково-дослідної діяльності!

20408

Події у світлинах