logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Факультет Сільського господарства Університету Штату Пенсильванія оголосив про початок конкурсу на участь у прогамі WIRA

ОГОЛОШЕННЯ


Факультет Сільського господарства Університету Штату Пенсильванія (The Pennsylvania State University) радий оголосити про початок конкурсу на участь у прогамі WIRA (Woskob International Research in Agriculture) або ВІРА на 2018-2019 академічний рік. Координація програми проводиться через Офіс міжнародних програм при Факультеті сільського господарства.
Факультет Сільського господарства отримує фінансування на проведення Програми через Фонд WIRA.
Оголошення про початок Програми: 15-го травня 2018р.
Завершення прийому документів: 1-го cерпня 2018 р.
Заклади, що можуть брати участь у Програмі: Українські університети, в яких є
сільскогосподарські та дотичні технічні та природничі програми.
Учасниками Програми можуть бути доктори та кандидати наук та викладачі Українських вищих навчальних закладів.
Кількість нагород на одного учасника: 1-2.
Координатор Програми: Діана Берінг (Deanna Behring).

Умови участі у програмі WIRA
Програма WIRA для молодих науковців (Faculty Development Program) має на меті надати можливості новим талановитим викладачам Українських ВНЗ для професійного розвитку в галузі планування навчальних програм, розробки учбових курсів та їх викладанні.
Оголошення про початок Програми: 15-го травня 2018р.
Завершення прийому документів: 1-го cерпня 2018 р.
Заклади, що можуть брати участь у Програмі: Українські університети, в яких є сільскогосподарські та дотичні технічні та природничі програми.
Учасниками Програми можуть бути доктори та кандидати наук та викладачі Українських вищих навчальних закладів.
Кількість нагород на одного учасника: 1-2.
Координатор Програми: Діана Берінг (Deanna Behring).
Основними завдання Програми є:
– покращення існуючих навчальних програм та розробка нових;
– впровадження нових навчальних курсів, передових методів навчання та викладання набутих в Університеті Штату Пенсильванія;
– поглиблення знань в галузі спеціалізації учасника;
– стимулювати впровадження змін в університетах-учасниах, зокрема в розробці навчальних програм, методів академічного оцінювання та запровадженні нових методик викладання;
– встановити зв’язок між університетами-учасника та Університетом Штату Пенсильванія в області обміну академічним та дослідницьким досвідом.
Програма дає можливість молодим науковцям протягом семестру розширити знання та навики у їхній галузі спеціалізації через відвідування семінарів та лекцій та співпрацю із викладачами Факультету сільського господарства.
Цілі Програми
Програма WIRA має на меті надати можливість викладачам Українських сільськогосподарських ВНЗ пройти стажування по розробці начальних програм та методик викладання. Учасники Програми заоохочуватимуться до встановлення контакту між Університетом Штату Пенсильванія та університетами-учасниками. Учасники матимуть можливість тісно співпрацювати із викладачами Факультету сільського господарства для розробки нових курсів, отримання зразків навчальних матеріалів, та можливості розповісти викладачам університетів США про особливості викладання в українській системі освіти. Протягом перебування в Університеті Штату Пенсильванія учасники Програми вдівідуватимуть лекції, семінари та можуть отримати запрошення самостійно або спільно з викладачем викладати курс для студентів Університету Штату Пенсильванія. Програма не передбачє здобуття наукового ступеня, кредитів чи диплому. Учасники Програми зобов’язані повернутись у країну проживання після закінчення Програми.
Галузі спеціалізації
Учасниками Програми можуть бути фахівці наступних галузей: агротехніка, економіка сільського господарства, сільськогосподарська освіта, грунтознавство, тваринництво і молочне виробництво, ентомологія, лісове господарство, харчова промисловість, рослинництво, фітопатологія, птахівництво, агроекологія, менеджмент природних ресурсів.
Вимоги до кандидатів
Для участі у Програмі учасники повинні відповідати наступним критеріям відбору. Невідповідність хоча б одній з цих вимог унеможливлює участь у Програмі для відповідного кандидата.
На час подання аплікації кандидати повинні:
– викладати або займати адміністративну посаду (на умовах повної ставки) в університеті України, в якому є факультет, інститут чи кафедра сільського господарства, природних ресурсів чи лісового господарства;
– бути громадянином України;
– мати диплом про закінчену вищу освіту (спеціаліст і вище);
– мати щонайменше три роки досвіду викладання;
– добре володіти англійською мовою;
– погоджуватись повернутись в Україну після завершення Програми;
– бути спроможним отримати візу типуJ-1 та дотримуватись вимог статусу, що з нею пов’язаний.
У Програмі не можуть приймати участь:
– дружини/чоловіки та найближчі родичі (в тому числі діти) учасників Програми;
– особи, що вже подали заявку на отримання іміграційної візи до будь-якої країни поза межами України або ті, що подали прохання про визнання їх біженцями до іншої країни.
З метою визначення хто може приймати участь у програмі, поняття «повна ставка» відноситься до претендентів, що на час подання аплікації працюють в університеті сільськогосподарського профілю на умовах повної ставки. Викладачі чи адміністратори, що займають декілька повад на умовах неповної ставки, які в сумі складають еквівалент повної ставки, не можуть приймати участь у Програмі. Найближчі родичі учасників не можуть приймати участі у Програмі ні за яких умов.
Програма для молодих науковців не дискримінує на основі раси, кольору шкіри, релігії, віку, статі чи національності.
Тривалість Програми
Кожний учасник Програми загалом проведе три (3) місяці (січень-березень) в Університеті Штату Пенсильванія (Штат Пенсильванія, Сполучені Штати Америки). Офіс міжнародих програм відповідатиме за здійснення логістичної підтримки учасників Програми. Учасники Програми отримують квитки в обидва боки на міжнародні та внутрішні рейси, медичне страхування, невеликі місячні стипендії, що покриватимуть харчування та інші витрати, в тому числі проживання.
На трьохмісячний період перебування в Університеті Штату Пенсильванія, учасникам програми буде надано місце в офісі з відповідним доступом до комп’ютерного забезпечення, інтернету та ресурсів Університетської бібліотеки.
Очікується, що учасники Програми:
– розроблять помісячний план роботи, що включатиме відвідування лекцій, роботу в бібліотеці, зустрічі з викладачами університету та дослідження;
– відвідуватимуть лекції та семінари за їхнім вибором та порадою Координатора Програми та прийматимуть активну в них участь
– надаватимуть щотижневі усні звіти Координатору Програми
– складатимуть щомісячні звіти про прогрес роботи у Програмі для Координатора Програми
– підготують звіт по закінченню Програми
– братимуть участь в академічних та громадських заходах, що проводяться Факультетом сільського господарства.
Інша важлива інформація, що варта уваги:
– усі матеріали аплікаційного комплекту документів повинні бути подані до 5 години вечора за Східним стандартним часом США до 1 серпня 2019 р.
– усі матеріали повинні бути складені на англійській мові.
– аплікаційні матеріали не будуть повертатись кандидатам після завершення розгляду.
– розгляд документів буде проходити конфіденційно.
– кандидати на участь в Програмі повинні проживати в Україні на час проведення співбесіди. Співбесіда не проводитиметься по телефону.
– Координатори Програми залишають за собою право перевірити достовірність інформації, вказаної в аплікаційних матеріалах. У випадку, якщо будь-які розбіжності в даних буде встановлено, подана заявка буде вважатись не дійсною та кадидат не зможе прийняти участі у Програмі.
– участь у ВСІХ заходах, передбачених Програмою, є обов’язковою для всіх учасників Програми.
– члени родини та діти не можуть супроводжувати учасників у США.
Контактна інформація
Якщо у Вас є будь-які запитання щодо Програми або процесу подання матеріалів, просимо надсилати запити на електронну адресу dmb37@psu.edu, або відвідати нашу електронну сторінку: http://agsci.psu.edu/international/programs/central-and-eastern-europe/wira/default.
Письмові аплікації (включаючи ессе) будуть рецензуватись американськими фахівцями, що є спеціалістами в даній галузі. Просимо зауважити, що задля анонімності і об'єктивності розгляду, всі посилання на ім'я кандидата будуть видалені з матеріалів поданих на рецензію. Всі аплікації та ессе будуть розглядатись на основі наступних критеріїїв:
– чіткість викладу думок та презентації;
– знання предмету в галузі спеціалізації та вияв бажання і готовності до викладання;
– інтерес до пошуку і вивчення нових підходів до викладання і вдосконалення навчальних програм в певній галузі спеціалізації.
Кандидати, чиї заявки успішно пройдуть рецензування, будуть запрошенні на співбесіду для визначення рівня знання англійської мови та їхніх професійних інтересів. Співбесіда з Координаторм Програми Діаною Берінг буде проводитись англійською мовою у визначений час через відео-конференцію. Після співбесіди члени комітету, призначеного Фондом WIRA , приймуть рішення щодо фіналістів відбору керуючись результатами оцінки їхніх письмових аплікацій та співбесіди. По прибутті в США додаткове стажування з англійської мови не передбачене. Очікується, що учасники Програми будуть володіти англійською мовою на рівні достатньому для професійного спілкування в англомовному середовищі. Ми радимо пройти необхідну підготовку для покращення знань мови ще перебуваючи в Україні. Остаточне рішення щодо учасників Програми буде прийняте до 15ого cерпня 2019 р. Повідомлення про прийняття чи відмову до участі в Програмі будуть надсилатись виключно електронною поштою.
Подання аплікіцій Повний аплікаційний комплект документів повинен включати:
– заповнена аплікаційна форма;
– ессе;
– один рекомендаційний лист;
– резюме (curriculum vitae);
– фотокопія першої сторінки українського закордонного паспорта.

Інструкції щодо заповнення документів
Аплікаційна форма повинна заповнюватись англійською мовою в електронному форматі з використанням текстового редактора Microsoft Word, а потім бути конвертована у формат PDF. Ви можете знайти аплікаційні форми за цим посиланням: http://agsci.psu.edu/international/programs/central-and-eastern-europe/w...
Завантажте аплікаційну форму та ессе на свій комп'ютер. Відкрийте файли у програмі Microsoft Word. Заповніть необхідні секції використовуючи клавішу «TAB» для пересування між рядками. Після закінчення заповнення збережіть форму під новим ім'ям. Будь-ласка, відповідайте на кожне запитання якомога детальніше. Ессе повинно включати опис Ваших планів щодо роботи протягом перебування в США. З погляду оцінювання кандидатів, ессе буде найважливішою частиної аплікаційного комплекту документів.
Резюме (формат PDF) Резюме повинно бути написане англійською мовою. Зверху сторінки вкажіть своє прізвище, і'мя та по-батькові, домашню адресу, робочий і домашній контактні телефони, номер факсу (якщо такий є), адресу електронної пошти (якщо така є). Надайте дані про Вашу вищу освіту: які ВНЗи Ви закінчили, наукові ступені та звання (наприклад, диплом, спеціалізація, диплом кандидата наук тощо), а також рік отримання документів. Надайте історію Вашої трудової діяльності, починаючи з опису теперішнього місця роботи.
Рекомендаційний лист (формат PDF) Рекондаційний лист повинен бути складений на англійській мові та відсканований у форматі PDF (150 dpi). Особами, які мають право надати Вам рекондацію можуть бути адміністратори, наукові керівники, керівники на робочому місці та інші фахівці, які знайомі з Вашими професійними якостями і які можуть оцінити Вашу придатність до участі в Програмі. Перевага надаватиметься рекомендаційним листам від адміністрації Вашого університету, в яких вказана їхня зацікавленість і підтримка. Листи від членів сім'ї та родичів до уваги не прийматимуться. Оригінальний лист рекомендації повинен мати оригінал підпису. Кандидати на участь в Програмі зобов'язані повідомити осіб, що даватимуть їм рекомендацію, про те, що конфіденційність змісту рекомендаційного листа не гарантується у випадку, якщо кандидат самостійно здійснюватиме переклад листа на англійську мову. Ми рекомендуємо кандидатам на участь у Програмі відвідати електронні сторінки Факультету сільського господарства (http://agsci.psu.edu/), а також відповідних кафедр для того, щоб отримати інформацію про викладацький склад, ъхні наукові інтереси та курси, які можна відвідати на цьому та інших факультетах. Така інформація буде дуже корисною для кандидата при оцінці характеру, обсягу та цілей даної Програми.

Розпорядження

Додаток

 

1058

Події у світлинах