logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Зустріч зі студентським активом

24 листопада президент університету Григорій Калетнік в онлайн режимі провів зустріч зі студентським активом ВНАУ.

У зустрічі взяли участь: проректори університету Гунько І.В. Лутковська С.М., Спірідонова Л.М., директор навчально-наукового центру Тітаренко О.М. та 70 представників органів студентського самоврядування. 

На обговорення винесли два важливих питання:

  • Про академічну доброчесність у Вінницькому національному аграрному університеті.
  • Про змішану форму навчання.

Відкриваючи зустріч, президент університету акцентував увагу  на тому, що в університеті активно розпочалися захисти дипломних робіт магістрів, велика частина з яких сьогодні проходить перевірку на плагіат і було б дуже добре, коли б не траплялися прикрі випадки, коли система все ж таки виявляє, або співпадіння з дипломними роботами минулих років, або ж часткове списання, а ще гірше використання дисертацій наукових керівників, що перевищують дозволений об’єм. Хоча саме на керівників дипломних робіт покладена відповідальність: консультувати, допомагати, контролювати.

На всі ці випадки адміністрація університету буде відповідно реагувати та забезпечувати безумовне виконання нормативно-правових документів Міністерства освіти і науки України. Адже, академічна доброчесність – це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та наукових досягнень.

«Ви в нас надзвичайно талановиті студенти, ми вболіваємо, щоб ви отримали ґрунтовні теоретичні і практичні знання, стали висококваліфікованими спеціалістами та успішно працювали на розвиток України» – підсумував президент університету.

Проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Ірина Гунько детально роз’яснила, як працює система боротьби з академічним плагіатом в університеті, яка діє з 2014 року, в яку включено 100 закладів вищої освіти України. Про те, що всі виявлені порушення розглядаються виключно Вченою радою, що в університеті створена і діє апеляційна комісія, яка покликана розглядати звернення студентів із спірних питань.

Звернула увагу, що в даний час порушення норм «Положення про академічну доброчесність» допустили 10 майбутніх магістрів та їх наукові керівники.

І буде дуже боляче, коли за місяць до завершення навчання, може статись так, що омріяного диплома студенти не отримають, до того ще й репутацію буде підірвано.

В ході зустрічі керівництво університету заслухали думку кожного голови студентської ради факультету, старост груп щодо їх оцінки дистанційної освіти та використання змішаної системи на перспективу.

Обмінялися теплими побажаннями доброго здоров’я і найшвидшого повернення до активного, цікавого студентського життя.

9787

Події у світлинах