logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

ЗУСТРІЧ ПОКОЛІНЬ УНІВЕРСИТЕТУ ТА ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

18 листопада в центрі культури та дозвілля ВНАУ відбулись урочистості одночасно з двох вагомих приводів: 40-річчя з дня заснування університету та найблагородніше професійне свято – День працівників сільського господарства України.

Серед почесних гостей – начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, народна депутатка України Ірина Борзова, віце-прем’єр міністр України, Міністр Аграрної політики та продовольства України 2005-2010 років Юрій Мельник, заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Здітовецький, заступник міського голови Сергій Матусяк, аграрії області, науково-педагогічні, педагогічні працівники університету, студенти та інші працівники трудового колективу ВНАУ.

Розпочався урочистий захід з вшанування хвилиною мовчання світлої пам’яті, громадянської відваги і самовідданості, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Звертаючись до представників аграрної сфери області та університетської родини Вінницького національного аграрного університету, президент університету, академік НААН України, доктор економічних наук, професор Григорій Калетнік привітав представників різних поколінь ВНАУ та гостей університету, подякував усім за працю та привітав з Днем працівника сільського господарства України.

Під час свого виступу президент університету Григорій Калетнік також проінформував учасників урочистостей про те, що в минулому році делегація ВНАУ відвідала міжнародну виставку «ЕXPO» у Дубаї (ОАЕ), яку науковці усього світу називають «вікном у ХХІІ сторіччя». А в цьому році з нагоди 40-річчя заснування університету кращі з кращих представників науково-педагогічних, педагогічних працівників, студентів факультетів та коледжів, аспірантів та інших членів трудового колективу відвідують Париж, Стамбул, Берлін та Відень.

«Це приклад того, як потрібно стимулювати нашу шановну молодь наполегливо навчатись, перемагати у всеукраїнських та міжнародних конкурсах, мати досягнення в науці, а також це відзнака праці та досягнень аспірантів, молодих науковців, професорсько-викладацького складу та інших працівників усіх підрозділів ВНАУ, – відзначив у своєму виступі Григорій Калетнік.

Під час урочистого заходу учасники делегацій ВНАУ, які знаходились за кордоном та усі інші бажаючі, які не змогли бути присутні безпосередньо в залі Центру дозвілля університету, брали участь в заході за допомогою Zoom, що дало можливість почути щирі та емоційні привітання в онлайн зі Стамбулу та Парижу.

З нагоди ювілею університету і в переддень професійного свята учасники урочистого зібрання вшанували і тих, хто натхненною працею збагачує нашу державу трудовими досягненнями і перемогами, і тих, хто у ВНАУ з любов’ю до рідної землі навчає нові покоління українців і виховує в них шанобливе ставлення до родинних традицій аграріїв. Серед вручених нагород – відзнаки університету, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Вінницької обласної військової адміністрації та обласної ради.

18270

Події у світлинах