logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

XV культурно-мистецький фестиваль-конкурс «З любов’ю до батьківської землі – 2024» у Чернятинському фаховому коледжі ВНАУ

10 травня у Чернятинському фаховому коледжі ВНАУ відбулося надзвичайне дійство – XV культурно-мистецький фестиваль-конкурс «З любов’ю до батьківської землі – 2024», засновником якого є президент Вінницького національного аграрного університету Григорій КАЛЕТНІК.

В рамках фестивалю був проведений також День відкритих дверей – OPEN DAY - 2024.

Фестиваль щороку об’єднує навколо себе обдаровану молодь України, адже має на меті формування патріотичних почуттів, примноження прадавніх цінностей батьківського краю, розвиток та поширення серед молоді культурних традицій та духовних надбань українського народу, а в часи, коли виклики множаться - патріотизм та єднання стають запорукою Перемоги!

До коледжу завітали: Світлана ЛУТКОВСЬКА – проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи ВНАУ; Микола ТАРАСЄВИЧ – регіональний інженер ТОВ «МХП-Агрокряж»; Роман ДОБРЯНСЬКИЙ – територіальний менеджер Corteva Acrisciense; Тетяна ПРИБИШ – директор Вінницязеленбуд; директори освітніх закладів, керівники колективів та батьки учасників конкурсу.

Гості заходу презентували щедрі подарунки для колективу коледжу. Від ТОВ «МХП-Агрокряж» Микола ТАРАСЄВИЧ подарував сучасну навігаційну систему для трактора. Роман ДОБРЯНСЬКИЙ подарував шість видів ексклюзивної лінійки гібридів кукурудзи з екстравеликим потенціалом врожайності в нашій грунтово-кліматичній зоні. Тетяна ПРИБИШ люб’язно передала декоративні рослини для озеленення території Чернятинського фахового коледжу ВНАУ. 

Абітурієнтів та гостей фестивалю гостинно зустрічали виставкові локації з презентаціями спеціальностей коледжу, де всіх пригощали смачною випічкою та солодкими частуваннями, різноманітними стравами приготовленими у польовій кухні. На площі закладу була презентована сучасна сільськогосподарська техніка, яку надало керівництво ТОВ "КУРЛАНД" і кожен бажаючий мав змогу побувати в кабіні водія.

Родзинкою свята також стали яскраві фото, які виготовлялися у PHOTOBOX, миттєві фото з логотипами фестивалю та незабутні враження отримали всі присутні.

Барвистими кольорами майоріла виставка робіт учасників конкурсу у нормінації декоративно-ужиткове та образотворче мистецтво.

Оцінювали майстерність конкурсантів професійне журі:
1. Дар’я ДОВГАНЬ – директор Центру культурно-естетичного виховання Вінницького національного аграрного університету.
2. Валерій НОВОСАД – Заслужений артист України, завідувач Культурно-мистецьким відділом Центру культурно-естетичного виховання ВНАУ.
3. Олег КОВАЛЬЧУК – співак та композитор.
4. Наталя ГРЕСИК – директор Жмеринської дитячої музичної школи.
5. Надія Д’ЯКОН – секретар Северинівської сільської ради.

На початку заходу хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять випускників коледжу та всіх воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи університету Світлана ЛУТКОВСЬКА привітала учасників фестивалю та передала вітання від засновника фестивалю – президента Вінницького національного аграрного університету Григорія КАЛЕТНІКА. Світлана Михайлівна зазначила, що навчання в коледжі та університеті не лише відкриває двері до можливостей стати висококваліфікованим фахівцем-аграрієм, але і допомагає розвивати свої творчі здібності, експериментувати та займатися улюбленою справою.

Директор коледжу, Павло ДОВГАНЬ привітав учасників заходу, подякував за виявлений інтерес до аграрних спеціальностей коледжу та побажав усім благополуччя, миру і найшвидшої Перемоги, а також наголосив на важливості культурного розвитку молодого покоління. Приємним доповненням заходу стало вручення абітурієнтам сертифікатів про успішне складання вступного випробування, трьом абітурієнтам з найвищим результатом були вручені пам’ятні подарунки.

Стейкхолдерам коледжу вручили відзнаки президента ВНАУ, засновника фестивалю Григорія КАЛЕТНІКА – за вагомий особистий внесок у формування національно-патріотичних цінностей, зміцнення позитивного іміджу університету та з нагоди проведення XV культурно-мистецького фестивалю-конкурсу "З любов'ю до батьківської землі - 2024". Керівники навчальних закладів та керівники колективів були відзначені подяками засновника фестивалю за особистий вагомий внесок у формування національно-патріотичних цінностей, високий професіоналізм, пропаганду і розвиток народної творчості та з нагоди проведення XV культурно-мистецького фестивалю-конкурсу "З любов'ю до батьківської землі - 2024". 

Талановита молодь Вінниччини вражала своєю майстерністю, демонструючи професійний артистизм та даруючи присутнім незабутні емоції.

За підсумками роботи журі дипломи І ступеню отримали:
учні Жмеринської дитячої музичної школи:
– Крістіна ВЕДЕНКО (скрипка);
– Квартет скрипалів VICTORY;
– Анастасія КОЗЛАН (фортепіано);
– Христина КОНДЕРА (домра);
– Владислав ГОНТАР (флейта);
– Театр сучасної пісні «Зорецвіт» (заклад позашкільної освіти «Центр позашкільної роботи» Жмеринської МТГ);
– Народний аматорський театральний колектив («Центр культури і дозвілля» Жмеринської міської територіальної громади);
– Арт-студія "Дійство" («Жмеринська бібліотека ім. В.П. Вовкодава»);
– Танцювальний колектив сучасної спортивної хореографії «Грація», (заклад позашкільної освіти «Центр позашкільної роботи» Жмеринської МТГ);
– Танцювальний колектив сучасної хореографії «Жасмин» (заклад позашкільної освіти «Центр позашкільної роботи» Жмеринської МТГ);
– Софія ТКАЧ (комунальний заклад «Публічна бібліотека Жмеринської міської територіальної громади»);
– Дмитро НИКИТЮК (Чернятинська гімназія Северинівської сільської ради);
– Поліна МЕЛЬНИК (Чернятинська гімназія Северинівської сільської ради)
– Артем ТАРНОВСЬКИЙ (Чернятинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету);

Дипломи ІІ ступеню отримали:
учні Жмеринської дитячої музичної школи:
– Діана ЯЩУК (гітара);
– Анастасія СІЧКАР (скрипка);
– Тетяна ДЕВ’ЯТКО (фортепіано);
– Денис БАЛАКІРЄВ (гітара);
– Софія ЛОГВІНОВА (фортепіано);
– Микола БУЧКО (вокально-інструментальний жанр) (Чернятинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету);
– Гурт «Смайлик» (Северинівський ліцей Северинівської сільської ради);
– Анастасія КУБІЦЬКА (Северинівський ліцей Северинівської сільської ради);
– Сузана ПРИСЯЖНА та Віолета ЧЕРНОКОНЬ;
студенти Чернятинського фахового коледжу Вінницького національного аграрного університету:
– Катерина СТОЯН;
– Руслан КРЕТЮК;
– Карина ДЕМ’ЯНЧУК;
– Ліна МАГЕРКО;
– КатеринаГАВРИЩУК (Чернятинської гімназії Северинівської сільської ради);
«Центр позашкільної роботи» Жмеринської МТГ:
– Софія КАЧУР;
– Тетяна ГАВЛОВСЬКА;
– Дар’я ВОРОПАЙ;
– Світлана ВИШНЕВСЬКА;
– Анна КЛИМИШИНА;
– Катерина ЛУК’ЯНОВА;
– Катерина БОЙКО;
– Яна ШЕСПОТАЛ;
– Анастасія БАРДЕЦЬКА;
– Надія МОВЧАНЮК (Маньковецької гімназії Северинівської сільської ради);
– В’ячеслав САВОЛЮК (Сербинівської гімназії Северинівської сільської ради);
– Аліна ШЕВЧУК (Сербинівської гімназії Северинівської сільської ради);
– Анастасія РЕПЕЦЬКА (Сербинівської гімназії Северинівської сільської ради);
– Сніжана ШАПОВАЛ (Сербинівської гімназії Северинівської сільської ради);
– Станіслав ШКВАРЧУК (Сербинівської гімназії Северинівської сільської ради);
– Віталіна ШВЕЦЬ (Сербинівської гімназії Северинівської сільської ради);
– Марина ГОНЧАР (Сербинівської гімназії Северинівської сільської ради);
Вікторія ШЕВЧУК (Сербинівської гімназії Северинівської сільської ради);
– Тетяна ШПИРКО (Сербинівської гімназії Северинівської сільської ради).

Дипломи ІІІ ступеню отримали:
учні Жмеринської дитячої музичної школи:
– Остап КОНДЕРА (тенор);
– Софія БЯЛА (скрипка);
– Ніна ГНАТЮК-ШАПОВАЛ (баян);
– Олександр ФЕДОРУК (скрипка);
– Колектив «Незламні» (Чернятинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету). 

Всі учасники фестивалю отримали дипломи та пам’ятні сувеніри від засновника фестивалю, президента університету Григорія КАЛЕТНІКА.

XV культурно-мистецький фестиваль-конкурс "З любов’ю до батьківської землі – 2024 & OPEN DAY" залишив у серцях присутніх багато позитивних емоцій, спогадів і приємних вражень.

Завдячуючи нашим воїнам-захисникам ми маємо гарні можливості на культурний розвиток молоді, адже творчість відкриває в дитячій душі ті потаємні куточки, в яких дрімають джерела добрих почуттів.

21338

Події у світлинах