logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Храмове свято університету

Престольне свято на честь Собору Вселенських Учителів і Святителів: Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, яке християнський світ відзначає 12 лютого, стало невід’ємною частиною життя Вінницького національного аграрного університету, з дня будівництва Храму Трьох Вселенських Учителів і носіїв колосальних церковних та світських знань.
Уже стало доброю традицією, кожного року у цей день у стінах університету проводити урочисту духовну Академію з нагоди Храмового свята і цей рік не став винятком. Привітати університетську родину зі святом завітали: Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, Митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, настоятель Лядівського скельного чоловічого монастиря отець Антоній, секретар єпархії архім. Аркадій (Сенчуківський), прот. Валерій Швець та прот. Сергій Гудзенко.
Важко словами передати ту неймовірну атмосферу, яка панувала у залі. Церковний хор Храму Стрітення Господнього та його настоятель отець Сергій нікого не залишили байдужим, доторкнулись до найпотаємніших струночок душі кожного, хто був у цій залі. 
Церковна святиня допоможе нашій молоді збагачуватися духовно, вчитись співпереживати та допомагати, проявляти любов до ближнього і милосердя, плекати у своєму серці добро, людяність та моральність. Це дозволить нам пронести через усе життя великий урок, який отримуємо від Трьох наших Святителів – це урок єдності. Адже всі ми громадяни єдиної країни, і над усіма нами – єдиний у Святій Трійці Бог.
Нехай завжди разом з глибокими знаннями, ґрунтовною наукою для всіх нас буде відкритий світ добра, праведності, людяності, терпимості та любові до ближнього. А наш університетський Храм стане провідником усіх людських чеснот - висловив побажання Григорій Калетнік.
Церква – це та свічка, яка допомагає розігнати темряву та освітити життєвий шлях кожного. Це є дар віри. Владики щиро подякували президенту університету за його благі труди во Славу Божу, адже нічого немає ціннішого на нашій святій землі, як залишити по собі збудований Храм, який простоїть століття, де у величній молитві у наших душах і серцях вічно буде палати свіча – Добра і Світла. 
По завершенні молитви Митрополити, за древньою християнською традицією, освятили святий хліб та кожному учаснику молитовної зустрічі вручили іконку Трьох Святителів та благословили на нелегку працю у професійній підготовці та вихованні студентської молоді в ім’я нового, щасливого дня над Україною!

11550

Події у світлинах