logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми облікового, контрольного та аналітичного забезпечення в системі управління»

В межах наукової діяльності факультету обліку та аудиту 14-15 листопада 2019 р. відбулась ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми облікового, контрольного та аналітичного забезпечення в системі управління». До участі в конференції долучилися провідні науковці та дослідники вищих навчальних закладів Києва, Тернополя, Харкова, Вінниці, Житомира, Івано-Франківська, Мелітополя, Умані, науково-дослідних установ, молоді науковці, аспіранти та студенти.

Обговорення охопило такі напрямки:
• облік і оподаткування в умовах міжнародної економічної інтеграції: проблеми та виклики;
• трансформація економічного контролю і аналізу в умовах адаптації до тенденцій міжнародної практики;
• актуальні напрями розвитку фінансової системи країни в умовах глобалізації.

У науково-практичній конференції взяли участь 195 учасників, які виступили із доповідями на актуальну тематику обліку, аналізу, контролю та оподаткування.
Розпочалася робота конференції із пленарного засідання. З вітальним словом виступили президент університету Калетнік Григорій Миколайович та декан факультету обліку та аудиту Здирко Наталія Григорівна. Президент університету у вітальній промові зауважив, що конференція проводиться напередодні Дня працівника сільського господарства, висловив надію на те, що результатом наукової дискусії стане розробка концепції державного управління земельними ресурсами, спрямованої на реформування земельних відносин в інтересах захисту національної безпеки держави, побажав усім учасникам конференції плідної роботи.

Традиційно робота конференції відбулася у форматі пленарного засідання та засідання за науковими секціями. У наукових доповідях, проголошених на пленарному засіданні, розглядалися актуальні питання щодо потенціалу аграрного сектору економіки; управління земельними ресурсами, оцінювання сільськогосподарських угідь, обліку землі в умовах ринку та формування концепції державного управління земельними ресурсами; пріоритетів розвитку економічної інтеграції, в тому числі в умовах сталої економіки, удосконалення підходів в оподаткуванні сільськогосподарських товаровиробників.


Найбільшу зацікавленість та жваве обговорення викликали доповіді на тематику, що стосується запровадження ринку землі. Так д.е.н., професор, академік Калетнік Г.М., д.е.н., професор Замула І.В., к.е.н, науковий співробітник ННЦ «ІАЕ» Остапчук С.М., д.е.н., головний науковий співробітник ННЦ «ІАЕ» Россоха В.В., д.е.н. Остапчук Т.П. були одностайними в думці щодо недопущення продажу землі та її визнання в якості товару, оскільки пропонований урядом підхід ставить під загрозу національну та продовольчу безпеку країни, економічну, політичну і соціальну стабільність держави.

Учасниками науково-практичної конференції сформовано резолюцію, в якій наголошено на ризиках національним інтересам та національній безпеці України з прийняттям за основу проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». Запропоновано прибрати з проекту норму щодо надання права покупки землі юридичним особам. Сформульовано вимоги до осіб, що є потенційними покупцями сільськогосподарських земель. Запропоновано методику оцінки та обліку земель сільськогосподарського призначення, контролю за їх використанням.

 

 

3517

Події у світлинах