logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні підходи агропромислової інженерії в контексті глобальних викликів»

17-18 жовтня 2024 року у Вінницькому національному аграрному університеті відбулась масштабна та знакова подія – Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні підходи агропромислової інженерії в контексті глобальних викликів». Ця конференція стала потужною платформою для обміну досвідом між провідними науковцями, інженерами-практиками та молодими вченими з різних регіонів України та закордонних установ.

На конференцію подали заявки 133 учасники з 20 закладів вищої освіти, наукових установ, провідних підприємств та фахових коледжів із міст Київ, Вінниця, Дніпро, Львів, Запоріжжя, Суми, Кам’янець-Подільський, Кременчук, Бережани, Калинівка, Ладижин та села Чернятин. Співорганізаторами конференції виступили інженерно-технологічний факультет та Ладижинський фаховий коледж ВНАУ.

Пленарне засідання конференції урочисто відкрили: президент Вінницького національного аграрного університету, д.е.н., професор, академік НААН України, президент ВНАУ Григорій КАЛЕТНІК, який у вітальному слові до учасників конференції зазначив, що розвиток агропромислового комплексу неможливий без поєднання наукових досліджень, сучасних освітньо-наукових програм та експериментального виробництва. Він також наголосив, що саме ця синергія сьогодні є рушійною силою в інноваційному розвитку аграрного сектора економіки України, особливо з урахуванням глобальних викликів, які стоять перед країною.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Вінницької обласної військової адміністрації Олег СІДОРОВ зосередив увагу на ключовій ролі державних структур у підтримці наукових розробок та впровадженні новітніх технологій у сільськогосподарське виробництво. Він зазначив, що співпраця між аграрними науковими установами та державою є важливою для розвитку інноваційних технологій, які здатні підвищити ефективність виробництва, мінімізувати втрати ресурсів і покращити економічні показники аграрного сектора. 

Модератором конференції виступила д.е.н, професор, проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності ВНАУ Інна ГОНЧАРУК.

Серед доповідачів пленарного засідання були такі відомі науковці та практики: Віталій ЯРОПУД – к.т.н., доцент, декан інженерно-технологічного факультету ВНАУ; Олег ЦУРКАН – д.т.н., професор, директор ВСП «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ»; Вячеслав БРАТІШКО – д.т.н., професор, декан механіко-технологічного факультету НУБіПУ; Ельчин АЛІЄВ – д.т.н., старший дослідник, професор кафедри інжинірингу технічних систем ДДАЕУ; Богдан КРУГЛИК – директор ТОВ «Френдт»; Володимир МИХАЛЕВИЧ – д.т.н., професор, завідувач кафедри вищої математики ВНТУ, Володимир КУХАР – д.т.н., професор, проректор з науково-дослідної роботи ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА»», Валерій САВУЛЯК – д.т.н., професор, професор кафедри галузевого машинобудування ВНТУ, Василь ДМИТРІВ – д.т.н., професор, завідувач кафедри проєктування машин та автомобільного інжинірингу НУ «Львівська політехніка»; Євген ЗАЙЦЕВ – д.т.н., старший науковий співробітник, завідувач відділу теоретичної електротехніки Інституту електродинаміки НАН України, Юрій ВАСКІВНЮК – директор ТОВ «Агромаш-Калина», Андрій МАТВІЙЧУК – д.е.н., професор, директор ІМ та ІТЕ КНЕУ ім. В. Гетьмана.

Робота конференції тривала в рамках пленарного засідання та трьох секційних засідань:

Секція 1: «Сучасний стан та перспективи розвитку техніко-технологічного забезпечення агропромислового комплексу України».

Секція 2: «Інноваційні технологічні підходи для забезпечення енерго- та ресурсозбереження у галузевому машинобудуванні та харчовій промисловості».

Секція 3: «Новітні горизонти розвитку електротехнічних систем і комплексів». 

За результатами конференції учасники сформували резолюцію, в якій наголосили на необхідності подальшого розвитку інноваційного енерго- та ресурсоощадного техніко-технологічного забезпечення агропромислової інженерії. Окрему увагу було приділено оснащенню сучасними засобами автоматизації та дистанційного управління виробничими процесами, що є особливо актуальним в умовах воєнного стану.

Дякуємо всім учасникам конференції за їхній внесок та активну наукову дискусію! Сподіваємося, що результати цієї конференції стануть надійним фундаментом для майбутніх наукових досягнень та практичних рішень. До нових зустрічей на наших наукових заходах!

«Інновації сьогодні – це стійкий розвиток агропромисловості завтра!»

22266

Події у світлинах