logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Проректор Інна Гончарук: ВНАУ завжди розвиває взаємовигідну співпрацю з інноваційними аграрними компаніями

5 липня, в конференц-залі ВНАУ під головуванням в.о.ректора, проректора з наукової та інноваційної діяльності, доктора економічних наук, професора Інни Гончарук відбулась зустріч із керівниками ТОВ «FRENDT» - Центром точного землеробства на чолі з власником кампанії Віталієм Шуберанським. У зустрічі взяли участь представники факультетів та керівники Науково-дослідного господарства ВНАУ «Агрономічне».

«Наш університет завжди з радістю співпрацює із компаніями, яким цікава дуальна освіта, практичне навчання наших студентів, участь у науково-дослідних заходах та стартапах. ВНАУ має досвід співпраці з такими компаніями, нам неодноразово передавали і навчальні стенди, і готове обладнання. Взаємовигідна співпраця між науковцями, студентами та аспірантами з нашого боку, та з іншого боку компаніями, які впроваджують у свою роботу сучасні технології, потрібна і науці, і навчальному процесу підготовки молодих фахівців, і бізнесу», - зауважила Інна Гончарук.

  

На думку Інни Вікторівни, студенти та аспіранти ВНАУ могли б не просто проходити практику на підприємстві «FRENDT», а представники кампанії мають змогу стати стейкхолдерами університету.

Зі свого боку представники Центру точного землеробства розповіли про свої досягнення, бажання співпрацювати з ВНАУ та подарували університету для використання в навчальному процесі навігатор Hexagon Ti5, який в реальних умовах встановлюється в кабіну тракториста та оптимізує технологічні процеси.

«Місією нашої кампанії було вирішення складних питань землеробства та аграрної сфери в цілому. І ми постійно працюємо над удосконаленням існуючих та пошуком нових технологій, які б мінімізували втрати та збільшили прибутки агроформувань. І сьогодні ми розпочинаємо втілювати декілька стартапів, в яких постає потреба у якісно підготовлених фахівцях, а ВНАУ - це саме та установа, де робота ведеться об‘єднавши зусилля сучасної науки та ефективних методик освіти», - відзначив Віталій Шуберанський.

В результаті зустрічі сторони домовились про співпрацю, найближча зустріч на виробничих площах Науково-дослідного господарства «Агрономічне».

          

12023

Події у світлинах