logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

ВНАУ відзначає 42-гу річницю з Дня заснування

Привітати колектив університету завітали поважні гості: в.о. голови Вінницької обласної військової адміністрації Наталя ЗАБОЛОТНА, голова Вінницької обласної ради Вячеслав СОКОЛОВИЙ, Заслужений юрист України, Голова правління Громадського об'єднання «За демократію через право», віце-президент Світового конгресу українських юристів Марина СТАВНІЙЧУК, перший заступник голови обласної ради Володимир КІСТІОН.

Розпочинаючи урочистості президент Університету, д.е.н., професор, академік НААН Григорій КАЛЕТНІК підкреслив:- Нам 42, ми гордимося нашими випускниками і нашими студентами – це наша українська талановита молодь, яку ми всіма силам маємо плекати і берегти для розвитку України. Ми будемо робити все, щоб у нас були найкращі умови, найкращі лабораторії, щоб Ви вчилися у нас в Україні і розвивали економіку держави. 

В.о. голови Вінницької обласної військової адміністрації Наталя ЗАБОЛОТНА теплими словами привітала велику родину аграрного університету із 42-ю річницею з дня заснування:
- Ви маєте надпотужну освітню і наукову базу. Ви ті, хто справді плекає культуру, це закладено у ваших серцях і ваших діях.
Говорячи про місце і роль аграрного університету в роки війни, ми розуміємо роль і місце аграрної галузі у формуванні продовольчої безпеки, яка вирішується в першу чергу випускниками Вінницького національного аграрного університету, яких за такий короткий період діяльності навчального закладу підготовлено понад 70 тисяч.
Найбільшим підтвердженням правильності обраного шляху колективом є кількість першокурсників. Цього року у Вас їх понад 3,5 тис. – це авторитет і довіра батьків.

Голова обласної ради Вячеслав СОКОЛОВИЙ переконаний що студенти, які навчаються у ВНАУ знають чого хочуть, і знають як дійти до цілі. Однозначно переконаний у правильності вибору навчатися у Вінницькому національному аграрному університету. Це заклад, який має дуже гарну історію, має визнання в Україні, велику повагу на міжнародному рівні. Все це завдяки великій праці тих, хто навчається і тих, хто навчає.

Щиро і емоційно піднесено звучали слова вітання від Марини СТАВНІЙЧУК:
– Сьогодні у мене один із небагатьох, за часів війни, щасливих днів, я мала лекцію, дискусію зі студентами! Море задоволення чути розумні думки молодих людей, бачити розумні очі, чути ґрунтовні питання. Це все говорить про якість освіти в університеті. У вас сучасно обладнані кабінети, лабораторії. І я щиро радію, що 15 років тому президент України Віктор Ющенко прийняв правильне, зважене рішення про присвоєння університету статусу НАЦІОНАЛЬНОГО. Те як розвивається усі ці роки університет, свідчить, що керують вузом справжні патріоти України, навчають студентів справжні патріоти і навчаються справжні патріоти. У цьому колективі кується майбутнє України. Важливим є той факт, що 80% тих людей, які представляють структури виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та керівників аграрного сектору закінчили Ваш вуз. Це вам, дорогі студенти, стимул до того, що треба проявляти наснагу, бажання вчитись, патріотизм.
Наш Вінницький національний аграрний університет має бути і вже є найкращим серед українських і європейських вузів, - підкреслила пані Марина. 

З нагоди відзначення 42-і річниці 80 студентів факультетів та коледжів було відзначено грамотами та преміями.

Справжній драйв відчули студенти і науково-педагогічні працівники під час спортивних змагань між науково-навчальним інститутами, факультетами, коледжами.

Найкмітливішими та найспритнішими стали студенти факультету технології виробництва, переробки та робототехніки у тваринництві зайняли І місце; свою спортивну витримку та наполегливість продемонстрували студенти ННІ агротехнологій та природокористування та отримали срібні медалі; студенти інженерно-технологічного факультету вразили глядачів своєю боротьбою та були нагороджені бронзовими медалями. Коледжі визначили своїх переможців. 

Незабутню атмосферу свята подарували музичні привітання від випускників університету та змагання у відтворенні традицій української кухні.

Весь час з інститутами, факультетами були по телемосту присутні наші коледжі. Великою аграрною родиною відзначили чергову річницю, сміливо будуючи плани на перспективу.

21982

Події у світлинах