logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

ВНАУ та коледжі університету представили інноваційні проєкти на конкурс грантів обласної Ради та обласної державної адміністрації

Протягом 2-4 червня 2020 року відбувся розгляд поданих матеріалів та здійснена оцінка проєктів ескпертною радою по присудженню закладам освіти обласної Ради та обласної державної адміністрації. Експертна рада працювала на базі ДПТНЗ Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища на громадських засадах. До її складу увійшли представники закладів освіти, органів управління освітою РДА, міських рад, ОТГ, Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та депутатського корпусу обласної Ради. Вінницький національний аграрний університет і його структурні підрозділи представляла проректор з наукової та інноваційної діяльності ВНАУ Інна Гончарук.

Відповідно до рішення №47 4 сесії обласної Ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року «Про обласну Програму розвитку інформаційних та інноваційних технологій в закладах освіти області на 2016-2020 роки» у Вінницькій області проводиться робота по впровадженню та фінансовому стимулюванню інноваційних технологій у роботі навчальних закладів.

Виділені кошти на загальну суму 650 тис.грн. розподілені за чотирма номінаціями, а саме:

- вищі навчальні заклади ІІІ-ІV р.а. – 200 тис. грн.;

- вищі навчальні заклади І-ІІ р.а.: (заклади вищої передфахової освіти) - 100 тис. грн.;

- професійно-технічні навчальні заклади (заклади професійної (професійно-технічної) освіти) - 150 тис. грн.;

- дошкільні, позашкільні, сільські та міські заклади загальної середньої освіти – 200 тис. грн.

На розгляд експертної ради заклади подали 45 проєктів. З них від вишів – 6, коледжів - 9, професійно-технічних училищ - 8, шкіл - 22. У результаті конкурсного відбору оберуть найкращі проєкти, які відповідно посядуть 1,2,3 місце.

Скрипник Сергій презентував проєкт Чернятинського коледжу ВНАУ «Технологія «Смарт-пасіка» в освітньому процесі по підготовці висококваліфікованих фахівців у галузі бджільництва»; Прокопенко Наталія представила експертам проєкт Ладижинського коледжу ВНАУ «Майбутнє нашими руками», який спрямований на підвищення навичок проведення енергоаудиту студентами-інжерами; Технолого-промисловий коледж ВНАУ з проєктом «Технологія BYOD, як інструмент SMART освіти» представляла Наталя Поліщук, який націлений на підвищення навиків оволодіння бухгалтерськими програмами на планшетах, що значно економить час та полегшує роботу бухгалтера. 

Проєкт Вінницького національного аграрного університету «Інноваційна екосистема академічного підприємництва» представляла Інна Гончарук. Інна Вікторівна зазначила, що інноваційна екосистема – це синергія держави, підприємницького та дослідницького середовища з використанням організаційних, нормативних, навчально-методичних та фінансових ресурсів і запровадження механізму передачі знань з метою трансформації в інноваційні продукти. Вона переконана, що проєкт спрямований на забезпечення Стратегії сталого розвитку України, найголовнішим завданням якого є стимулювання розвитку малих і середніх підприємств, вирощування «національних лідерів», які зможуть вийти на світовий рівень та запропонувати робочі місця, а також гідно представити Україну на світовій арені. Поділилась успішним досвідом створення старпатів у ВНАУ та їх досягненнями, відмітивши, що інновації в Україні – це перспективи для молоді, адже в Україні є найголовніший компонент інновацій – талановиті люди. Тому в університеті всі зусилля спрямовані на створення оточення творців – інноваційну екосистему, де нові ідеї народжуються, досліджуються, трансформуються та реалізовуються для того, щоб змінити наш світ.

 

 

7913

Події у світлинах