logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

ВНАУ підписав угоду про співпрацю з німецьким університетом прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф

27-30 листопада 2019 року делегація Вінницького національного аграрного університету у складі проректора з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Інни Гончарук, доцента кафедри адміністративного менеджменту та альтернативних джерел енергії, директора наукової бібліотеки Світлани Лутковської та викладача кафедри української та іноземних мов Юлії Попенко взяли участь у Міжнародній конференції ректорів – партнерів університету прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф (Німеччина). На конференції були присутні президенти університетів, ректори, проректори, декани, всього 31 учасник із 24 університетів із 13 країн світу: Вірменії, Азербайджану, Боснії і Герцоговини, Киргизії, Камбоджі, Казахстану, Парагваю, Росії, України, Узбекистану, Кенії, Ефіопії та Німеччини. 


Німецький університет прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф розташований у двох кампусах, у яких навчається понад 6000 студентів, є одним із 12 німецьких університетів, який удостоєний європейської нагороди якості освіти - E-Quality 2011, здійснює підготовку студентів за 19 бакалаврськими програмами, 12 магістерськими, з яких 4 міжнародні, 13 за робітничими професіями.
У рамках першого дня конференції, який проходив у кампусі університету у м. Тріздорф, ознайомились із факультетами університету, науковими лабораторіями Інституту дослідження біомас та обговорили подальшу співпрацю в напрямку обміну студентами, викладачами і спільної участі в освітніх проєктах. Домовились про проходження ВНАУ міжнародної акредитації магістерської освітньої програми «Аграрний менеджмент» (IMA) у системі ACQUIN та подальшу співпрацю щодо подвійних дипломів між ВНАУ та Університетом прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф. Навчання у німецький вузах безкоштовне і на міжнародних програмах відбувається німецькою мовою, велику увагу приділяють практичним навикам студента, тому виробнича практика триває весь 5 семестр, де студенти працюють на фермерських господарствах. 
Робота наступних днів конференції тривала у кампусі університету м. Фрайзінг, де відбувся дискусійний форум із наступних тем: розвиток альтернативної енергетики; кліматичних змін; наукових досліджень; продовольчої безпеки; діджиталізації в АПК та майбутнього сільського господарства. Спільним є бачення німецьких колег, що найефективнішою формою ведення сільського господарства є мале і середнє фермерство; домовились щодо спільної участі у міжнародних наукових проєктах у галузі альтернативної енергетики; ознайомились із державною пивоварнею, на якій студенти проводять практичні заняття. 
За результатами зустрічі з президентом університету Еріком Войе був підписаний договір про співпрацю між ВНАУ і Всеукраїнським навчально-науково-виробничим консорціумом та університетом прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф.

4275

Події у світлинах