logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Візит академіка, професора ВНАУ Максима МЕЛЬНИЧУКА до Китаю

В рамках міжнародного наукового співробітництва і академічної мобільності між Вінницьким Національним Аграрним Університетом (ВНАУ) і навчально-науковими закладами освіти Китайської народної республіки, академік, професор ВНАУ Максим МЕЛЬНИЧУК перебуває в Китаї.

Програма візиту передбачає стажування та низку заходів, які пов’язані із розробкою спільних освітньо-наукових програм і проєктів. Враховуючи структуру Вінницького національного аграрного університету, до якого входить низка професійних коледжів, Максим Дмитрович за дорученням і погодженням із президентом ВНАУ, д.е.н., професором, академіком НААН України Григорієм КАЛЕТНІКОМ розпочав роботу із зустрічей з керівництвом Венжойського професійного коледжу провінції Чжецзян. Варто зазначити, що даний коледж нараховує понад 10.000 студентів і являється головною навчальною установою з підготовки професійних кадрів для сільського господарства усієї провінції Чжецзян, в якій проживає понад 57 млн людей. 

Вражають перспективи для впровадження спільних освітньо-наукових проєктів між країнами та установами. Китайські спеціалісти коледжу сфокусовані на багатьох напрямках досліджень. Серед них спільними для обох навчальних закладів є агрономія, селекція, біотехнологія рослин, альтернативна енергетика, молекулярна біологія, овочівництво та ягідництво.

Ще більше вражають навчально-наукові лабораторії і загальні можливості для студентів. Коледж має власний індустріальний технопарк, де можливо якісно впроваджувати інноваційні технології.

Впевнені, що розпочата співпраця і перші ділові переговори перейдуть у практичну площину, оскільки заплановані офіційні візити делегацій обох країн та закладів освіти.

Разом до Перемоги!

18362

Події у світлинах