logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу «Винахід року 2020»

Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу «Винахід року 2020». Золоте літечко… Пора вражаючого відпочинку, незабутніх відпусток та неймовірних вражень!

А у Вінницькому національному аграрному університеті справжні наукові жнива.

Наприкінці червня в онлайн-режимі, за участі представників Укрпатенту, Торгово-промислової палати України та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, відбувся підсумок Всеукраїнського конкурсу «Винахід року-2020».

Метою цього конкурсу є популяризації винахідницької діяльності та привернення уваги вітчизняних і закордонних інвесторів й виробників.

У 2020 році на конкурс було подано 244 винаходи, які захищені чинними патентами України на винаходи. Варто зазначити, що 87 % від загального обсягу конкурсних робіт було подано науковими закладами України.

 

За результатами конкурсу:

Патент № 117630 – Керований симетричний дебалансний вібропривод напрямленої дії, автори: Чубик Роман Васильович (аспірант); Ярошенко Леонід Вікторович (доцент кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки);

Патент № 119102 – Вібраційна сушарка з інфрачервоними випромінювачами, автори: Ярошенко Леонід Вікторович (доцент кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки); Бандура Валентина Миколаївна (професор, завідувач кафедри агроінженерії та технічного сервісу);

Патент № 119605 – Сіноворушилка, автори: Кондратюк Дмитро Гнатович (доцент кафедри агроінженерії та технічного сервісу); Холодюк Олександр Володимирович (старший викладач кафедри агроінженерії та технічного сервісу); Григоришен Валентин Михайлович (асистент кафедри агроінженерії та технічного сервісу);

Патент № 119074 - Двовальний вібраційний змішувач, автор Ярошенко Леонід Вікторович (доцент кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки).

Щиро вітаємо винахідників ВНАУ. Бажаємо і в подальшому активно працювати над науковими розробками та успішним впровадженням їх у життя!

8845

Події у світлинах