logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

ВІТАЄМО ІЗ ХРАМОВИМ СВЯТОМ!

12 лютого весь православний світ відзначає свято Трьох великих і дуже визначних ієрархів, учителів, проповідників і Отців Східної Церкви: св. Василія Великого, св. Григорія Богослова і св. Івана Золотоустого, знане в народі, як свято Трьох Святителів. Три отці – ієрархи-святителі – це провідні вчителі віри, святості й науки Христової Церкви. Вони передали нам чисту віру Нікейського Собору, вони пояснили нам догмати про Святу Трійцю, Христове Божество та Пресвяту Євхаристію. За їхні заслуги Церква називає їх у своїх Богослужіннях рівноапостольними, органами Святого Духа, колонами Церкви та вчителями вселенної.
У святителях Христових Василію Великому, Григорію Богослову та Іоану Золотоустому ми маємо великий приклад послуху і відданості Богові. Їх життєвий шлях і вчення допомагають відчути наскільки бракує нам сьогодні єдності і віри. Вони увійшли в історію, зумівши поєднати глибоку духовність і освіченість, здобувши на ті часи найвищий рівень освіти.
Престольне свято на честь Собору Вселенських учителів стало невід’ємною частиною життя нашого університету. Саме на честь цих святих на території Вінницького національного аграрного університету збудовано храм Трьох Святителів. Адже віра додає сил, допомагає вистояти, здолати труднощі і об’єднує.
У це світле свято хочеться побажати усьому колективу рідного університету Божого благословення, злагоди, мудрості і примирення, нехай ваші серця наповнюються добром і любов’ю до ближнього. Бажаємо незламної віри у завтрашній день. Нехай свята молитва додає сил і вкаже вірну дорогу, аби вірою і правдою будувати Храм своєї душі!


З повагою
Президент університету Григорій Калетнік
Ректор університету Віктор Мазур

 

5612

Події у світлинах