logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

21 червня відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні напрями соціально-економічного розвитку АПК України: виклики та пріоритети»

20-21 червня 2022 року на базі факультету менеджменту та права та відокремленого структурного підрозділу «Технологічно-промисловий фаховий коледж» Вінницького національного аграрного університету відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні напрями соціально-економічного розвитку АПК України: виклики та пріоритети».

Конференція присвячена стану та перспективам розвитку агропромислового комплексу України, проблематиці формування енергетичної, продовольчої та екологічної безпеки, обговоренню креативних ідей у сфері менеджменту та права, а також пошуку та формуванню науково-обґрунтованих рекомендацій щодо покращення ситуації в умовах воєнного стану.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся президент університету, доктор економічних наук, професор, академік НААН України Григорій Калетнік, який висловив слова вдячності до учасників конференції та зазначив, що попри воєнний стан та нові виклики для країни, науковцям варто звернути увагу на питання щодо забезпечення продовольчої, енергетичної та екологічної безпеки, виробництва альтернативних джерел енергії та пошуку нових способів реалізації сільськогосподарської продукції на світовому ринку.

Також, Григорій Миколайович вкотре висловив подяку Збройним Силам України та усім хто героїчно захищає її суверенність та незалежність.

З вітальним словом виступив кандидат сільськогосподарських наук, професор, ректор Вінницького національного аграрного університету Віктор Мазур, наголосивши на важливості та актуальності даної конференції у важкі часи для країни.

Проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності, доктор економічних наук, професор Інна Гончарук зазначила, що учасниками конференції стали 50 представників з різних міст України — Києва, Умані, Білої Церкви та Житомира.

Для учасників була можливість виступити дистанційно через платформу відеоконференцій Zoom, з огляду на воєнний стан в країні.

Під час пленарного засідання особливий інтерес викликали доповіді: «Державна підтримка аграрних підприємств та напрями її удосконалення» Пронько Людмили Миколаївни, «Global food security: the challenges of war» Данкевича Віталія Євгеновича, «Формування бізнес-моделі інформаційного центру «Кращі агропрактики»» Свиноуса Івана Вікторовича, «Принцип субсидіарності в інноваційних підходах до державного та регіонального регулювання АПК під час дії та протягом року після завершення воєнного стану» Шиньковича Андрія Васильовича, «Удосконалення оформлення договорів оренди землі з метою усунення їх підробки» Тальянчук Лесі Сергіївни та інших.

У ході дискусій на пленарному засіданні також активно обговорювались питання реформування земельних відносин та маркетингові стратегії розвитку сільського господарства України.

В рамках конференції працювали 3 секції:
Секція 1 «Сучасні підходи до забезпечення енергетичної, екологічної та продовольчої безпеки».
Секція 2 «Історико-правові засади соціально економічного розвитку АПК України».
Секція 3 «Впровадження управлінських та маркетингових інновацій в Україні».

      

На секціях науковці обговорювали питання державної підтримки аграріїв, нові виклики для країни та світу в умовах війни, правове регулювання експорту в Україні, а також роль маркетингових інновацій для агропромислових підприємств.

По завершенню роботи конференції керівництво університету подякувало усім присутнім за активну участь у конференції, актуальність доповідей та співпрацю у наукових заходах Вінницького національного аграрного університету.

17398

Події у світлинах