logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Відбулася міжнародна відеоконференція між ВНЗ-партнерами

29 червня відбулася міжнародна відеоконференція між ВНЗ-партнерами: університетом прикладних наук Вайнштефан Трісдорф (Німеччина), Вінницьким національним аграрним університетом, вишами з Грузії, Вірменії, Російської Федерації, Німеччини, України, Азербайджану, Казахстану, ПАР. Основні питання, які розглядалися учасниками, стосувалися світової пандемії та того, як коронавірус вплинув на всі сфери життя планети, у тому числі на освітній процес.


Колеги з Німеччини висловили занепокоєння складною ситуацією, яка поки що залишається тривожною. Насамперед, побажали всім учасникам конференції здоров’я!
Важливими для учасників стали питання навчальної та наукової діяльності в період карантину та подальші плани університетів у реалізації освітньої складової. Професор університету Вайнштефан Трісдорф Ральф Шлаудерер повідомив, що стаціонарних занять до жовтня в університеті не буде. Поскаржився, що дуже складно проводити дистанційно практичні заняття. Професор Сауле Єсингазієва з Казахстану вийшла на зв'язок одразу після повернення із лікарні, де перебувала тривалий час із важкою формою Covid-19, що яскраво свідчить про важливість обговорюваних на зустрічі питань для всього світового освітнього простору!


Професор університету Вайнштефан Трісдорф Йоганес Хольцнер запропонував об’єднатися університетам-партнерам із метою більш успішної реалізації дистанційної форми навчання, а також надання відповідної допомоги навчальним закладам інших держав. До прикладу, університети Вірменії та Нігерії не мають можливості технічно забезпечити цей процес, і в період карантину навчання взагалі не проводилося. Проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та міжнародної діяльності Вінницького національного аграрного університету Світлана Лутковська передала вітання та побажання міцного здоров’я колегам від президента університету Григорія Калетніка та повідомила, що на сьогоднішній день, не зважаючи на форму навчання - стаціонарну чи дистанційну, Вінницький національний аграрний університет за жодних обставин не зупиняв навчальний процес і готовий до надання якісних освітніх послуг та реалізації спільних міжнародних проєктів. Університет має потужну, апробовану на масштабних міжнародних он-лайн конференціях, технічну базу та висококваліфікованих науково- педагогічних працівників, які освоїли дистанційні технології навчання та сучасні он-лайн комунікаційні програми.


На зустрічі обговорили важливе питання реалізації навчання за подвійними дипломами в умовах карантину. Цього року Вінницький національний аграрний університет вперше долучається до програми подвійних дипломів за міжнародною магістерською програмою «Аграрний менеджмент» університету прикладних наук Вайнштефан Трісдорф (Німеччина). Обговорили особливості питання від’їзду студентів до Німеччини через введені карантинні обмеження у всьому світі. Координатор програми подвійних дипломів від німецького університету Франциска Рупп повідомила, що розпочати практичний курс навчання можливо буде в кінці жовтня місяця, за сприятливої ситуації у світі.


Учасниками конференції було прийнято спільне рішення - об’єднати зусилля та технічні можливості зі створення єдиного дистанційного курсу міжнародної програми «Аграрний менеджмент». Етапи реалізації цієї ідеї уеіверситети-партнери домовилися обговорити на наступній відеоконференції 24 липня.

8719

Події у світлинах