logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Вебінари в квітні 2022 року від Clarivate


З ініціативи проректора з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Інни Гончарук, з метою покращення володіння навичками та розкриття нових можливостей платформи Web of Science, для науково-педагогічних працівників, молодих вчених та працівників наукової бібліотеки Вінницького національного аграрного університету у квітні 2022 року було проведенно серію вебінарів від Clarivate українською мовою, до яких по можливості були підключені онлайн 70 учасників.

26 квітня 2022 року було проведено вебінар на тему: «Research Smarter: Рішення Clarivate для позиціонування ВНЗ у GRAS рейтингу». Учасники вебінару розглянули нову класифікацію для Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) під назвою Shanghai GRAS тепер доступна в InCites Benchmarking & Analytics. Ця нова класифікація заснована на відображенні категорій Web of Science для 54 навчальних предметів відповідно до методології GRAS. ShanghaiRanking почав публікувати світовий рейтинг університетів за академічними предметами у 2009 році. Завдяки впровадженню вдосконаленої методології Глобальний рейтинг академічних предметів (GRAS) був вперше опублікований у 2017 році. GRAS 2021 року містить рейтинги університетів з 54 предметів, інженерії та природничих наук. наук, медичних і суспільних наук. Понад 1800 з 4000 університетів у 93 країнах і регіонах нарешті потрапили до рейтингу. Рейтинги GRAS використовують ряд об’єктивних академічних показників і сторонніх даних для вимірювання ефективності світових університетів за відповідними предметами, включаючи результати досліджень (Q1), вплив досліджень (CNCI), міжнародне співробітництво (IC), якість досліджень (Top) , та міжнародними вченими нагородами (Award). Індекс міжнародних академічних нагород базується на опитуванні Academic Excellence Survey (AES), яке проводить ShanghaiRanking з 2017 року. Глобальний рейтинг академічних предметів дає можливість перевірити університети, які опублікували певну кількість публікацій протягом 5 років. Поріг публікації для різних предметів встановлюється по-різному. Бібліометричні дані збираються з Web of Science та InCites.

28 квітня 2022 року було проведено вебінар на тему: «Research Smarter: Як використовувати ресурси Clarivate для формування бібліотечних колекцій». Учасники вебінару дізналися як інструменти Web of Science, в тому числі Master Journal List, Journal Citation Reports і InCites допомагають у керуванні своїми колекціями та мали можливість визначити найефективніші журнали для нашого університету.

Місія бібліотеки – підтримувати студентів, викладачів та науковців. Як правило, формування колекцій та управління ними дотримуються трьох керівних принципів:

  • Колекції мають найбільший вплив на дослідження, викладання та навчання.
  • Бібліотека виконує свою роль у довгостроковому керівництві зростаючими колекціями.
  • Вибір, зроблений під час придбання та управління колекціями, відображає та просуває місію та цілі.

Управління бібліотечними фондами є постійним процесом але він може змінюватися.

16014

Події у світлинах