logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Вебінари на тему: «Як використовуються Scopus та SciVal для формування рейтингів університетів?» та «Оновлення профілю автора у Scopus: покрокова інструкція»

30 листопада та 2 грудня 2021 року з ініціативи проректора з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Гончарук Інни, з метою покращення володіння навичками та розкриття нових можливостей платформи Scopus, для науково-педагогічних працівників, молодих вчених та працівників наукової бібліотеки Вінницького національного аграрного університету було проведено вебінари від Elsevier на тему: «Як використовуються Scopus та SciVal для формування рейтингів університетів?», англійською мовою та «Оновлення профілю автора у Scopus: покрокова інструкція», українською мовою. Були присутні 56 учасників.

Дані платформи Scopus використовуються для формування міжнародних та національних рейтингів університетів. У рейтингу українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Отже на вебінарі було розглянуто, як у рейтингах університетів використовуються дані Scopus та як можна аналізувати показники за допомогою наявних функцій SciVal. Сервіс допомагає аналізувати наукові дослідження міжнародного рівня. Моніторинг відбувається завдяки використанню інструментів візуалізації та метрик цитування. Джерелом даних для SciVal (дані про публікації та про використання контенту відповідно до стандартів COUNTER) є база даних Scopus – найбільша керована база анотацій і цитувань, що рецензується.

Платформа Scopus генерує точні результати пошуку за посиланнями і автоматично оновлює профілі дослідників, створюючи більш тісні зв’язки між людьми, опублікованими ідеями і установами. На додаток до захисту цілісності наукових досягнень Scopus допомагає підвищити ефективність інституційних досліджень, рейтинг і репутацію. Чи Ви коли-небудь замислювались над тим, як інші бачать Ваші результати дослідження? Scopus використовується багатьма дослідницькими та фінансуючими установами для оцінки грантових заявок, тому важливо, щоб дані, відображені у Вашому профілі, були актуальними та повними. Отже на вебінарі присутні дізналися як створюються та куруються профілі авторів у Scopus, і як, за необхідності можна подавати запити на виправлення інформації в них.

14345

Події у світлинах