logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Вебінари на тему: «Три ефективних способи знаходити потрібну літературу у Scopus»

14 грудня та 16 грудня 2021 року з ініціативи проректора з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Гончарук Інни, з метою покращення володіння навичками та розкриття нових можливостей платформи Scopus, для науково-педагогічних працівників, молодих вчених та працівників наукової бібліотеки Вінницького національного аграрного університету було проведено вебінари від Elsevier на тему: «Три ефективних способи знаходити потрібну літературу у Scopus» англійською та українською мовами. Були присутні 44 учасники.

Пошук літератури має вирішальне значення на всіх етапах дослідження – від планування до написання. Тому важливо знати, як здійснювати його ефективно, і бути в курсі того, що відбувається в галузі, яку вивчаємо та за її межами. На вебінарі учасники розглянули такі способи пошуку літератури у базі даних Scopus, їх всього три, але вони основні і ефективні:

Перший - пошук у базі даних Scopus здійснюється за документом, автором чи приналежністю до установи або з використанням розширеного пошуку, посилання на повнотекстові статті, якщо на них вже підписаний університет разом з іншими бібліотечними ресурсами.

Другий - уточнення результатів за типом доступу, типом джерела, роком, мовою, автором, приналежністю до установи.

Третій - використання диспетчера завантажень документів для масового отримання результатів у форматі pdf, експорту даних до менеджерів посилань, таких як Mendeley, RefWorks і EndNote, а також електронні сповіщення, RSS та HTML канали.

14478

Події у світлинах