logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

В СВІЙ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ВНАУ ЗАСВІДЧИВ ПОВАГУ СПОРТИВНИМ ТРАДИЦІЯМ

В День свого 39-річчя серед інших урочистих та розважальних заходів, чільне місце посіла спортивна естафета «Рідний ВНАУ, ти наша сила, витримка і гарт», організована викладачами фізичного виховання, кафедрою військової підготовки за активної участі усіх факультетів та коледжів ВНАУ, студентською радою та профспілкою.

На 6 локаціях студенти змагались у найрізноманітніших видах спорту, серед яких: теніс, шахи, гирьовий спорт та волейбол. Особливе місце посіла естафета, учасники якої демонстрували здібності у перетягуванні канату, бігу підтюпцем, бігу з перешкодами з додатковими навантажувальними елементами, де потрібно було продемонструвати витривалість та координацію.

Загальний настрій, змагальний та командний дух, що панував під час цих заходів 8 жовтня, підкреслив спортивні традиції ВНАУ. Серед останніх досягнень у спорті справедливо можна віднести молодих та активних спортсменів ВНАУ, які невпинно поповнюють скарбницю гордостей університету, Вінницького регіону та України в цілому. Студентка факультету технологій виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії Мар’яна Шевчук являється чемпіонкою XVI літніх Паралімпійських ігор, світовою рекордсменкою, володаркою Кубку світу 2021 року та володаркою Ордена княгині Ольги ІІІ ступеня. Студент факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії Станіслав Ляховський – 9-ти разовий чемпіон України з веслування на каное, 10-ти разовий срібний призер чемпіонату України та 12-ти разовий бронзовий призер чемпіонату України. Студенти ВНАУ також пишаються здобутками у боксі. Так, студент 1 курсу магістратури інженерно-технологічного факультету Владислав Баланюк є чемпіоном України з боксу, а також призером Кубку України, займає перші місця на обласних та всеукраїнських поєдинках. Андрій Ісаков, студент інженерно-технологічного факультету, – боксер, переможець Кубку України, бронзовий призер чемпіонату України, майстер спорту міжнародного класу, професійний рекордсмен.

А сьогодні, за результатами змагань переможні місця розподілились таким чином. Перемогу в естафеті здобула команда ВСП «Немирівський фаховий коледж будівництва, економіки та дизайну ВНАУ», почесне II місце виборола команда факультету економіки та підприємництва, а III місце було присуджено команді факультету менеджменту та права. У поєдинках по перетягуванню канату I місце посіла команда факультету технологій виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії, за підрахунками балів II місце дісталося команді інженерно-технологічного факультету, а III місце здобули спортсмени факультету економіки та підприємництва. У змагання з волейболу I місце зайняла збірна Вінницького національного аграрного університету, II – збірна ВСП «Технологічно-промисловий фаховий коледж ВНАУ», III – збірна ВСП «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ».

Мужні здібності демонстрували студенти і у гирьовому спорті. За підрахунками балів, найбільшу кількість разів підійняти гирю змогла команда факультетів, за що отримала почесне I місце, II місце посіла команда студентів ВСП «Немирівський фаховий коледж будівництва, економіки та дизайну ВНАУ», III місце посіли студенти ВСП «Могилів-Подільський технолого-економічний фаховий коледж ВНАУ.

У змаганнях з настільного тенісу в особистій першості серед хлопців перемогу здобув студент факультету технологій виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії Павло Олійник, II місце здобув студент інженерно-технологічного факультету Богдан Калюжний, а III місце отримав Іван Возніцкий, який являється студентом інженерно-технологічного факультету. Серед дівчат I місце – Дарья Мельник, II – Катерина Балакір.

Поборотися за звання найкращого студенти факультетів та коледжів могли не лише у силових видах спорту, а й у інтелектуальних. Так, на змаганнях з шахів найкраще володіння стратегією та тактикою гри продемонстрував Влад Оберемок студент факультету технологій виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії, за підсумком балів II місце виборов студент факультету агрономії та лісівництва Денис Кірсун, а III місце зайняв Роман Геркалюк студент ВСП «Могилів-Подільський технолого-економічний коледж ВНАУ.

Викладач кафедри військової підготовки Володимир Горобчук розповідає, що здобутки сьогоднішніх змагань є надбанням плідної та важкої роботи викладачів та студентів. А до змагань готувалися протягом декількох тижнів, аби саме на ювілей університету продемонструвати усі спортивні вміння та їхню різноманітність, і цим ще раз довести, що студенти ВНАУ не лише старанні та успішні у навчанні, а й у різних сферах життя, зокрема у спорті.

13989

Події у світлинах