logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

У ВНАУ відкриють Агрохаб

10 грудня у Вінницькому національному аграрному університеті в рамках програми децентралізованої співпраці Міністерства закордонних справ Франції відбулася зустріч із президентом та представниками французької компанії BETEN, Економічної служби Посольства Франції в Україні, провідних французьких компаній VITAGORA, AGRONOV, вищого національного інституту Франції AgroSup Dijon, керівництва Вінницької міської ради, представників департаментів обласної державної адміністрації. Відкрила міжнародну зустріч проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та міжнародної діяльності, координатор проєкту Світлана Лутковська, яка привітала високоповажних гостей у найпотужнішому, найперспективнішому аграрному закладі вищої освіти Вінниччини, представила учасників зустрічі, презентувала здобутки і досягнення ВНАУ, перспективні напрямки, над якими працюють науковці університету.
Мер міста Сергій Моргунов висловив слова вдячності Міністерству закордонних справ за можливість проведення даної зустрічі: «Ми цінуємо підтримку Міністерства закордонних справ Франції, Посольства Франції в Україні. Всі напрямки нашої співпраці для нас дуже важливі, але особливо – створення Агрохабу на базі Вінницького національного аграрного університету. Він має серйозну технічну базу, це гордість Вінницького регіону і України. Я переконаний, що через агрохаб ми можемо створити модель об’єднуючої роботи – науки, бізнесу та муніципалітету», - підкреслив міський голова. 
Президент університету Григорій Калетнік подякував міському голові та керівництву міської ради, що для реалізації даного проєкту було обрано саме наш заклад вищої освіти, це новий потужний старт подальшої співпраці, який дозволить реалізувати наші спільні можливості. Синергія наукового потенціалу університету, аграрних підприємств області та органів влади дасть можливість нам надзвичайно серйозно працювати над науковими дослідженнями, що забезпечить сталий розвиток аграрного сектору та зменшить негативний вплив на екологію.
Президент університету поділився досвідом успішної співпраці з посольством Франції в Україні, зокрема з його послом Аленом Ремі, який неодноразово відвідував університет та сприяв знайомству з роботою потужних агропідприємств Франції, допоміг налагодити дієву співпрацю з французьким Міністерством аграрної політики.
Президент компанії Beten International Жан Рош висловив своє захоплення таким багатим досвідом міжнародної співпраці університету, його потужною матеріально-технічною базою, підготовленими аудиторіями та оснащенням наукових лабораторій університету, який визначений платформою для роботи Агрохабу.
Сторони визначили основні цілі та умови міжнародної співпраці, обговорили стратегічні питання, першочергові кроки, загальне планування та очікувані результати щодо реалізації Агрохабу. Вже у квітні 2021 року делегація Франції відвідає Вінницю, а у травні представники ВНАУ відвідають місто Діжон та AgroSup.
Завершуючи зустріч, президент університету подякував французькій стороні за таку продуктивну, багатообіцяючу зустріч і за українськими звичаями презентував гостям іміджеві сувеніри Вінницького національного аграрного університету.
Перший крок зроблено. Попереду відповідальна, кропітка наукова співпраця та вагомі очікування.

10166

Події у світлинах