logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

У ВНАУ відбулась всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні напрями соціально-економічного розвитку АПК України в умовах євроінтеграції»

31 травня 2023 року у Вінницькому національному аграрному університеті відбулась всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні напрями соціально-економічного розвитку АПК України в умовах євроінтеграції», співорганізаторами якої був факультет менеджменту та права і Технологічно-промисловий фаховий коледж ВНАУ.

Конференцію розпочала д.е.н., професор, проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності ВНАУ Інна Гончарук, яка привітала учасників науково-практичної конференції, зазначивши, що в роботі конференції взяли участь понад 70 учасників із університетів, науково-дослідних установ, аграрних бізнесових структур м. Києва, Білої Церкви, Умані та ін.

Із вітальним словом до учасників конференції звернувся к.с.-г.н., професор, ректор ВНАУ Віктор Мазур, передав слова вітання від президента ВНАУ, д.е.н., професора, академіка НААН України Григорія Калетніка, відзначив актуальність проблематики конференції, враховуючи сучасні виклики, які постають перед аграрним сектором економіки під час військового стану та побажав плідної роботи, обміну актуальними науковими дослідженнями в сфері інноваційного розвитку АПК в умовах євроінтеграційних процесів. 

На пленарному засіданні з доповіддю «Економічна безпека України в сучасних умовах: проблеми та перспективи» виступила к.е.н., доцент, декан факультету менеджменту та права Людмила Пронько, в.о. начальника управління оподаткування юридичних осіб Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Ольга Футоряк у своїй доповіді представила особливості сплати податків сільськогосподарськими підприємствами Вінницької області, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Вінницької обласної військової адміністрації Валентина Кирилюк зосередила увагу на особливостях функціонування агропромислового комплексу Вінниччини під час воєнного стану. Зацікавленість та дискусії викликали доповіді доктора філософії з агрономії, директора ТОВ «Органік-Д» Вадима Кричковського стосовно напрямів диверсифікації овочевого бізнесу в Україні в умовах євроінтеграції; першого заступника Бершадського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дмитра Красиленка щодо напрямів розвитку сільських територій в рамках євроінтеграції.

У пленарному засіданні також взяли участь д.ю.н., старший науковий співробітник Державної наукової установи «Інститут інформації, безпеки і права Національної академії правових наук України» Ігор Корж, д.е.н., професор Білоцерківського національного аграрного університету Іван Свиноус, доктор філософії з економіки Уманського національного університету садівництва Софія Нижник, д.е.н. професор ВНАУ Володимир Захарченко, к.е.н., доцент ВНАУ Тетяна Колесник, а також презентували англійською мовою результати виконання прикладного дослідження ВНАУ за рахунок коштів державного бюджету «Біоенергетичний рециклінг відходів у системі раціонального використання природних ресурсів та сталого розвитку сільського господарства» к.е.н., доцент Діна Токарчук та д.е.н., доцент Наталя Пришляк. 

Після завершення пленарного засідання дослідники, молоді вчені та аспіранти взяли участь у роботі 3 секційних засідань: соціально-економічні передумови розвитку аграрного сектору економіки в умовах євроінтеграції; нормативно-правове регулювання інноваційного розвитку АПК України; економічно-правові аспекти європейської інтеграції України.

На завершення конференції, проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Інна Гончарук подякувала Технологічно-промисловому фаховому коледжу ВНАУ за організацію роботи конференції та подарувала сертифікат на річну передплату 4 наукових фахових видань ВНАУ: «Економіка, фінанси, менеджмент: актуальні питання науки і практики», «Техніка, енергетика, транспорт АПК», «Вібрації в техніці та технологіях», «Сільське господарство та лісівництво».

18492

Події у світлинах