logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

У Вінницькому національному аграрному університеті розпочато сертифікацію знань державної мови для педагогічних та науково-педагогічних працівників

Мова – наша національна ознака, в мові – наша культура, ступінь свідомості. Мова – це також головна риса освіченої людини, висококваліфікованого фахівця та свідомого громадянина, що є обов’язковою для працівників усіх державних установ. Надзвичайно символічним стало проведення першого етапу сертифікації науково-педагогічних працівників університету напередодні Дня української писемності та мови.

7 листопада 2019 року відповідно до Розпорядження № 40 від 25.10.2019 р. «Про проведення сертифікації знань державної мови» було проведено перший етап сертифікації, учасниками якого стали проректори університету, декани факультетів, керівники структурних підрозділів ВНАУ та завідувач кафедри військової підготовки.

Голова комісії, ректор університету Віктор Анатолійович Мазур від свого та імені Президента університету Григорія Миколайовича  Калетніка привітав учасників сертифікації побажав учасникам – колегам впевненості у власних знаннях, світлих думок та успішних результатів.

Згідно з вимогами, викладеними у статті 7 Закону України «Про освіту» та листа Міністерства освіти і науки України від 17.09.2019 р. «Про застосування державної мови в освітньому процесі», було розроблено та розміщено тестові завдання для автоматизованого контролю рівня володіння державною мовою керівних структур Вінницького національного аграрного університету з метою моніторингу якості знань державної мови та подальшого забезпечення повноцінного функціонування української мови під час викладання навчальних дисциплін, оформлення ділових паперів та усної форми комунікації в межах навчального закладу. За результатами проведеної сертифікації усіх учасників атестовано.

Вітаємо з успішним проходженням сертифікації й бажаємо подальших успіхів у вивченні й використанні засобів державної мови!

3341

Події у світлинах