logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

У стінах ВНАУ розпочав свою роботу ІІI Міжнародний науково-практичний онлайн-офлайн Конгрес з ветеринарної медицини USAVA-VNAU 2021

Сьогодні у стінах Вінницького національного аграрного університету стартувала грандіозна наукова платформа – розпочав свою роботу ІIІ Міжнародний науково-практичний онлайн-офлайн Конгрес з ветеринарної медицини USAVA-VNAU 2021.
В онлайн-конгресі беруть участь більше 30 країн світу, зареєструвалось 3 500 учасників, безпосередньо прибули до ВНАУ 350 найавторитетніших представників Української асоціації лікарів ветеринарної медицини дрібних тварин (WSAVA). Свою продукцію та послуги пропонують 30 компаній-стейкхолдерів, які успішно працюють у даному напрямку.
З вітальним словом до учасників Конгресу звернувся д.е.н., професор, академік НААН України, президент університету Григорій Калетнік, який акцентував увагу, що ІІI Міжнародний конгрес – це спільне надбання ННВК, Всеукраїнського науково-навчального консорціуму, Вінницького національного аграрного університету, Української та Всесвітньої асоціації лікарів ветеринарної медицини. Окрім цього, Конгрес 2021 підтриманий Міністерством освіти і науки України. 
Президент університету озвучив власний погляд на подію: «Найвідоміша економічна площадка в світі знаходиться в Давосі, а для ветеринарної медицини – Вінницький національний аграрний університет.»
В університеті завжди відкриті двері для вітчизняних та закордонних вчених. Вінницький національний аграрний університет є центром освіти і науки, не тільки для Вінницького регіону, але й для всієї України.
«Це унікальна світова наукова платформа, де обговорюються найстратегічніші питання успішного розвитку ветеринарної медицини.
Той хто лікує тварин зрештою лікує й людей, адже здоров’я нашої планети, зокрема якість тваринної продукції, яку споживають люди є запорукою здоров’я людини та подальшого безпечного розвитку людства» – підкреслив президент університету.
Дуже приємно, що світила ветеринарної наукової думки: Федеріко Фракасі, Гуальтьєро Гандіні, Мирослав Свобода, Гжегож Ванятич, Шімон Годинський, Дімітріос Тонтіс – це не просто кращі світові науковці-лікарі, а вже найкращі друзі університетської родини, лекції яких мають можливість послухати не лише науково-педагогічні працівники, а й студенти і аспіранти факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії».
Григорій Калетнік – наголосив, що сьогодні ВНАУ і його 12-ти тисячний колектив відкрив свої двері, всі свої можливості прекрасної матеріальної бази для роботи такого потужного зібрання. 
Побажав всім учасникам міцного здоров’я, цікавих дискусій, вагомих відкриттів та незабутнього перебування в перлині Подільського краю – Вінницькому національному аграрному університеті.
Учасників Конгресу привітав к.вет.н., доцент, декан факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії, голова Української асоціації лікарів ветеринарної медицини Владлен Ушаков.
Напевно знаково, що Владлен Михайлович після проведення двох успішних Конгресів на базі ВНАУ, у 2020 році був обраний деканом факультету.
Це яскравий приклад того, що лише на таких авторитетних наукових платформах формуються прекрасні ініціативи та перспективи поступального, динамічного, успішного руху до нових наукових вершин та перспектив.

11690

Події у світлинах