logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

СВІТЛО ХРИСТОВОГО ВОСКРЕСІННЯ!

Саме під такою назвою пройшов просвітницький захід для представників академічних груп: 14-АІ, 11-Пр, 26-А, 31-ФБС, 12-Пр.

Соціальний педагог Ірина Дзюба розпочала розмову з того, що іноді головний зміст найвеличнішого свята християн – Пасхи губиться у чергах по освяченню крашанок і Великодніх делікатесів.

У світ прийшов Спаситель, постраждав на хресті, спокутуючи наші гріхи, воскрес із мертвих. Ось джерело Пасхальної радості.

Пасха – це не просто свято. Це – сама суть християнства. Розповідь про один факт, який стався 20 століть тому назад під небом Єрусалиму – факт Христового Воскресіння. В результаті цієї події життя людства розділилось на «до» і «після», а вселенська історія увійшла у свою кульмінацію…

Крок за кроком проходили присутні події Via Dolorosa – хресного шляху Спасителя на Голгофу. Події Страсної Седмиці – це і пам’ять нашого серця і формула духовної крові; саме ці події стали головною закваскою нашої віри, створили наше духовне обличчя, серцевину особистості, адже і слово «обличчя» і поняття особистості – родом з християнства. 

Родом з Церкви і всі складові нашої культури. Християнство подарувало світу церковно-слов’янську мову - предтечу всіх слов’янських мов світу, нотну грамоту (7 відомих нот виникли як перші літери гімну Святому Іоанну), ази архітектури, живопису. Начатки нашої державності формувались у тісній співпраці з Церквою. Наші моральні цінності та орієнтири укорінені у християнстві.

Присутні дізнались історію походження слова Пасха та головних складових свята.

Під час виховної години було показано презентацію, з якої студенти дізнались про Туринську плащаницю, яку називають «5 Євангелієм». Туринська плащаниця - полотно, в яке було загорнуто тіло Господа Ісуса Христа після зняття з хреста.

Ще одним дивом, явленим людству милістю Бога, є Благодатний вогонь, який сходить на Гробі Господньому у Велику Суботу.

Як підсумок, прозвучала думка про те, що людина влаштована так, що потребує Бога ( за висловом філософа Тертулліана, душа за походженням є християнкою). Душа, яка не зберігає святині, заповнюється сурогатом, підробкою. Тому у важких реаліях сьогодення християнський коментар, що створює живе тло вічності, буде корисним у виховному процесі.

21056

Події у світлинах