logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Інноваційні проекти ВНАУ отримали грант Вінницької облради та обласної державної адміністрації

За Програмою розвитку інформаційних та інноваційних технологій в закладах освіти Вінницької області цього року між навчальними закладами розподілено 650 тис. грн. грантових коштів.

До участі у конкурсі різними навчальними закладами області було подано 54 проекти у чотирьох номінаціях: 28 проектів отримано від дошкільних, позашкільних,  сільських та міських загальноосвітніх  навчальних закладів, 8 проектів від професійно-технічних навчальних закладів, 11 проектів представили ВНЗ І-ІІ р.а., 7 проектів – ВНЗ ІІІ-ІV р.а.

Усі учасники на високому рівні презентували свої проекти з 8 по 11 квітня 2019 року, переконливо аргументуючи щодо їх актуальності, соціально-економічного ефекту та практичного використання. Боротьба була справді запеклою і напруженою. 

У конкурсі Грантів для навчальних закладів області від Вінницького національного аграрного університету та структурних підрозділів ВНАУ прийняло участь 4 проекти:

1. Проект Вінницького національного аграрного університету «Інтерактивна форма навчання «Віртуальна бухгалтерія»». Автори проекту: Іщенко Я.П., Коваль О.В., Китайчук Т.Г., Гончарук Т.В., Лебідь О.В. 

Проект «Віртуальна бухгалтерія» передбачає, що під час навчання студенти виконують обов’язки бухгалтерів базового підприємства з використанням автоматизованих програм. З метою досягнення кращих результатів студентам надаються вихідні дані щодо характеристики підприємства, інформації про осіб, що виконують обліково-фінансову роботу, перелік первинних і зведених документів бухгалтерського обліку.

Кожен студент у ролі бухгалтера чи аналітика ознайомлюється зі своїми посадовими обов’язками та виконує видані йому завдання за допомогою програмного продукту, тобто створюється типова бухгалтерія підприємства з робочими місцями. На виконання завдання студентам виділяється відповідний час (регламент), після чого  вони змінюють свої робочі місця і переходять до виконання інших посадових обов’язків.   Виконуючи відповідні ролі, студенти вступають у взаємовідносини один з одним, показують не тільки свої професійні знання і вміння, а й свою загальну ерудицію, творчі здібності.

2. «Інтерактивна навчальна лабораторія для формування фахових компетенцій студентів технологів та механіків» Технологічно-промислового коледжу ВНАУ. Автори проекту: Будяк Р.В., Шуляк О.О., Адамчук Н.Б., Сіра Н.В. Створений інтерактивний простір Е-простір для підготовки спеціалістів різної фахової спрямованості призначений для комплексного ефективного використання комп’ютерної техніки, інтерактивних комплексів та навчального контенту в навчально-виховному процесі, що дозволяє проводити цікаві, насичені інтерактивні заняття та вдало використовувати методичні прийоми.

Наприклад, юридичне відділення в коледжі має власний зал судових засідань. Під час репетицій судових засідань учасники можуть безпосередньо коментувати, малювати або виділяти частину зображень, які відображаються документ-камерою на інтерактивній поверхні.

На технологічному та бухгалтерсько-механічному відділенні, де готують майбутніх техніків-технологів та механіків, документ-камери дозволять пояснювати складні процеси більш наочно, привертаючи увагу студентів до найдрібніших деталей за рахунок їх збільшення, надання їм 3D-ефекту та інших маніпуляцій.

3. «Реалізація професійної освіти «SMART-лабораторія» облаштування аудиторії лабораторії» Ладижинського коледжу ВНАУ. Автори проекту: Цуркан О.В., Капелюшна І.М., Величко Т.Г., Нагачевська С.М., Прокопенко Н.А.

Постійне оновлення технічної бази та інформаційного забезпечення сучасних підприємств активізує викладачів Ладижинського коледжу доповнювати методичне забезпечення навчальних дисциплін програмними засобами: програмами-тренажерами, програмами-симуляторами електричних процесів. Віртуальна лабораторна робота дозволяє застосовувати, запропонований програмою, функціональний, наближений до реальних умов, тренажер, при тому зберігається обладнання лабораторії від пошкодження і дозволяє проводити дослідження в аварійних режимах.

4. «Ще один крок до успіху» через поповнення зернової лабораторії коледжу сучасними приладами для визначення якості зерна, борошна» Могилів-Подільського технолого-економічного коледжу ВНАУ. Автори проекту: Казьмір В.А., Сітнікова Н.О., Деркач О.І., Максімова І.М.

«Зернова лабораторія» – прототип виробничо-вимірювальної лабораторії підприємства, яка частково оснащена новітніми приладами з визначення показників якості зерна та продуктів його переробки. У даній лабораторії студенти мають можливість набувати професійних вмінь та практичних навиків лаборанта, проводити науково-дослідницьку роботу, працювати над виконанням курсових проектів та дипломних робіт наукового характеру.

Приємно відзначити, що серед переможців два проекти Вінницького національного аграрного університету: факультету обліку та аудиту та Технологічно-промислового коледжу ВНАУ.

Проект ВНАУ «Віртуальна бухгалтерія» виграв грант на суму 20 тис.грн. і «Інтерактивна навчальна лабораторія для формування фахових компетенцій студентів технологів та механіків» Технологічно-промислового коледжу ВНАУ – 15 тис.грн.

Отримання грантів дасть можливість придбати необхідне обладнання, щоб втілити в життя напрацьовані проекти та ідеї, відкрити нові можливості та перспективи для розвитку Вінницького національного аграрного університету.

899

Події у світлинах