logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

СТУДЕНТИ ВНАУ ПРЕЗЕНТУЮТЬ СВОЇ СТАРТАПИ НА АГРОХАКАТОНІ У КИЄВІ

Вчора, 26 жовтня стартував потужний дводенний агрохакатон, у якому бере участь делегація представників найактивніших та найкреативніших студентів та науково-педагогічних працівників факультетів та працівників коледжів Вінницького національного аграрного університету.

Український фонд стартапів спільно із ISE за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України приймає у місті Києві команди, а також фахівців в сфері IT та хардверних рішень в сфері AgroTech.

Команда ВНАУ представляє на національному рівні свої новітні проєкти: інноваційно-логістичну платформу «Together», яка вирішить комунікаційні проблеми малих і середніх сільськогосподарських товаровиробників, пов'язаних із організацією їх взаємодії. Представлений також мобільний додаток «Агроленд», який призначений для удосконалення аналітики фермерів. У ньому буде відображатися уся інформація, що належить підприємству, а також аналізуватися сезонні посіви, якість врожаю та порівняння з попередніми роками. Додаток сам аналізуватиме усі прибутки та рентабельність. Програма  «Розумна вода» передбачає створення безпілотного літаючого апарату із вмонтованим спектральним датчиком, що розраховує водний баланс для оцінки фактичного стану рослин.  Проєкт передбачає покращення якості зрошування та зниження затрат на електроенергію  на господарстві. Стартап «Акустік» розрахований на виробництво якісної продукції переробної промисловості відповідно до сучасних вимог. А також студенти представили проєкти по застосуванню технології 3D-друку у галузі сільськогосподарського будівництва та використання зелених дахів, та стартап по виготовленню цілющої еко косметики «HEALING COSMETICS», що передбачає виготовлення органічних косметичних продуктів, які принципово не містять синтетичних шкідливих речовин. IT-стартап «Використання EarthObserving System для контролю NDVI рослин» направлений на те, щоб вчасно виявити поля, на яких погано розвиваються культури, та прийняти управлінське рішення для вирішення проблеми за допомогою супутникового моніторингу та оцінки NDVI.

      

В перший день агрохакатону студенти та викладачі відвідали тематичні блоки за різними напрямками, зокрема фінанси, маркетинг, юридичні питання, порядок залучення інвестицій, продукт та продажі, воркшопи, Q&A і менторські сесії. Студенти та НПП мали можливість дізнатися про дієві засоби реалізації своїх стартапів та перейняти від менторів заходу досвід впровадження на ринок свіжих ідей для агропромислової та інших галузей економіки.

На думку проректора з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності, доктора економічних наук, професора Інни Гончарук, участь у подібних заходах з одного боку дає можливість ознайомитись з результатами роботи науковців та інноваторів з різних куточків України, почути прогресивну фахову думку та провести аналіз своїх проєктів на предмет конкурентоздатності та перспективності. «Учасники нашої делегації на Агро хакатоні продемонстрували цілий ряд вмінь та навичок, гідно представили Вінницький національний аграрний університет та в свою чергу набули чергового досвіду, адже робота триває, а, як відомо, системна командна робота обов’язково увінчується успіхом», - заявила Інна Гончарук.

        

В другий день агрохакатону студенти факультетів та коледжів, а також науково-педагогічні працівники відвідали Міжнародну виставку ефективних технологій для агробізнесу «AgroComplex-2021». Організатори виставки презентували весь комплекс передових технологій для підвищення конкурентоспроможності виробництва відповідно до світових викликів та глобальних змін. Студенти мали змогу відвідати найрізноманітніші виставкові секції та дізнатися про новітню техніку сільськогосподарського спрямування, обладнання, препарати, технології, передовий досвід впровадження точного землеробства, господарську логістику, різні біологічні препарати та інструменти. У свою чергу молоді науковці ВНАУ представили свої стартап-проєкти та зібрали багато позитивних відгуків від передових експертів агропромислової галузі, організаторів та менторів заходу.

Учасниця делегації ВНАУ на агрохакатоні, студентка магістратури першого року навчання Факультету обліку та аудиту Наталія Шаргало повідомляє, що захід є напродчуд інтенсивним та корисним для агростартаперів, і, перш за все, сприяє формуванню розуміння, як правильно «запакувати» свою ідею та якими сучасними методами та підходами її ефективно реалізувати. Атмосфера заходу насичена цікавими виступами менторів, постійно триває комунікація, здійснюються знайомства, обміни думками та реквізитами.

Однією з цілей участі у цьому заході є можливість потрапити до каталогу інноваційних рішень в агросфері, який готується спільно із освітньою платформою Aggeek, Програмою USAID з аграрного і сільського розвитку, ISE, Міністерства аграрної політики та продовольства України та Фонду українських стартапів.

13694

Події у світлинах