logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

СТУДЕНТИ ВНАУ ОТРИМУЮТЬ ВІДЗНАКУ З ГРОШОВОЮ ВИНАГОРОДОЮ ВІД ПРЕЗИДЕНТА УНІВЕРСИТЕТУ ГРИГОРІЯ КАЛЕТНІКА ТА УРЯДОВІ СТИПЕНДІЇ

У Вінницькому національному аграрному університеті кожен студент може отримати винагороди за успішне навчання. Щорічно нашому університету надається 10 стипендій Всеукраїнського значення – Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та стипендії імені Михайла Грушевського.

Але є особливо престижна університетська нагорода, яку започатковано 12 років тому, – це відзнака президента університету, д.е.н., професора, академіка НААН України Григорія Калетніка “Кращий студент факультету” та “Кращий студент коледжу”. Символом відзнаки є “Мудра сова”, а також студенти отримують свідоцтво та грошову винагороду. Нагороджують цією відзнакою найкращих студентів, які мають відмінні успіхи у навчанні, активно займаються науковою діяльністю, беруть участь у конференціях, різних конкурсах, змаганнях та мають чітку громадянську позицію.

За останні п’ять років більше 200 студентів отримали відзнаку президента університету. Наші висококваліфіковані викладачі спільно із керівництвом університету всіляко заохочують студентів до активного та насиченого студентського життя, а також саморозвитку у своїй професії. Допомагають студентам із написанням наукових робіт, підготовкою до різних конкурсів та підтримують творчий потенціал своїх підопічних.

Однією із володарок стипендії Президента України у нашому університеті є студентка третього курсу факультету обліку та аудиту Наталія Шаргало. Ця дівчина переконана, що президентська стипендія є мотивом для розвитку. А Вінницький національний аграрний університет, на її тверде переконання, – це те місце, де можна втілити мрії та бажання у життя.

«Я щаслива бути студенткою такого потужного навчального закладу України, адже Вінницький національний аграрний університет – це територія успіху. Оскільки в університеті я маю можливість працювати над різними цікавими проєктами з професіоналами своєї справи, викладачами, які завжди радо діляться своїм досвідом та порадами. А що не менш важливо, отримувати за свою плідну працю винагороди, подяку та відзнаку президента університету Григорія Калетніка “Кращий студент факультету” – зазначила стипендіатка.

Випускниця факультету обліку та аудиту Інна Павлюк з теплом та усмішкою згадує про те, як була звичайною абітурієнткою та за порадою сестри вступила до ВНАУ. Рішення було остаточним та беззаперечним, оскільки дівчина була переконана, що Вінницький національний аграрний університет дає багато можливостей для будь-якої людини та відкриває потенціал студентів, а також щедро нагороджує за працю.

«Ще у школі прагнула до того, щоб навчатись на державній формі навчання та з легкістю проводити найкращі студентські роки. Про те, що можна отримувати президентську стипендію з різними відзнаками дізналася під час навчання в університеті і тому наполегливо прагнула до цього. Я отримувала академічну стипендію протягом 3,5 років і на четвертому курсі навчання за свою наполегливу працю почала отримувати стипендію Президента України, яка стала яскравою подією у моєму житті. Шлях до такої високої відзнаки був не простим, тернистим, але результат вартував того», – розповіла Інна.

Декан факультету обліку та аудиту, доктор економічних наук, професор Наталія Здирко впевнена, що для кожного студента, який навчається у Вінницькому національному аграрному університеті, створені усі умови для отримання різних нагород. А науково-педагогічні працівники нашого закладу всебічно сприяють цьому.

«Звичайно, відзнака – це результат великої праці та творчого підходу до навчання у закладі вищої освіти. Але, приклад Наталії Шаргало та Інни Павлюк свідчить про те, що діти з простих українських родин, народжені у містах чи у селах, мають можливість досягнути вершин, якщо докладуть максимум зусиль до досягнення своєї мети. Щира вдячність президенту університету Григорію Миколайовичу Калетніку за те, що саме він створив цілу систему стимулів для студентів, яка робить навчальний процес цікавим, а відзнаки – досяжною метою для студентів», – заявила Наталія Здирко.

                             

12666

Події у світлинах