logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

СТУДЕНТИ ВНАУ БЕРУТЬ УЧАСТЬ У ВИРІШЕННІ ПРОБЛЕМ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ГАЛУЗІ

21-22 жовтня студенти факультетів ВНАУ та ВСП «Технологічно-промисловий фаховий коледж ВНАУ» взяли участь у Енергетичному хакатоні, метою якого є пошук шляхів вирішення наявних проблем в енергетичній сфері Вінницької області та України в цілому у студентському середовищі. Команда ВНАУ «Вольти» представила свій проєкт, що має на меті допомогти у вирішенні питань балансування енергії, за допомогою використання зеленої енергії та біоенергетичних установок.

Команда ВСП «Технологічно-промисловий фаховий коледж ВНАУ» під назвою «220V» презентували ідею енергетичного балансування, що допоможе заощаджувати Укренерго велику кількість енергетичного ресурсу в Україні. Усі команди також здійснювали напрацювання та ділились своїми ідеями щодо проблем утилізації акумуляторних батарей.

                          

Ментори заходу та представники Укренерго відзначила високий рівень обізнаності та зацікавленості студентів Вінницького національного аграрного університету щодо проблем використання енергоресурсів, що дає підстави стверджувати, що ВНАУ випускає молодих фахівців, для яких удосконалення енергетичної безпеки є зрозумілими.

«Для ВНАУ завжди важливим було і є адекватність професійних знань та практичних навиків реаліям життя. А питанню альтернативних джерел енергії в нашому університеті приділяється багато уваги, адже це – вектор розвитку, який швидко рухається вперед, і випускники нашого університету щороку поповнюють ряди молодих фахівців, які користуються попитом на ринку праці. А подібні Енергетичному хакатону змагання, різноманітні олімпіади та конкурси – це спосіб тримати руку на пульсі часу», – прокоментувала участь команд «Вольти» та «220V» проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності, доктор економічних наук, професор Інна Гончарук.

                       

Результатом оцінки експертів стало нагородження найперспективніших проєктів. Команди факультетів та ВСП ТПФК ВНАУ здобули перемоги у номінаціях «Найкреативніша ідея» та «Найбільш життєздатна ідея», а також подяки за внесок у розвиток енергетичної сфери України. Нагородження відбудеться у найближчий час.

13427

Події у світлинах