logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Студент ВНАУ виграв грант на власну бізнес-ідею

Дмитро Красиленко навчається на другому курсі магістратури факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії. І це вже не перший його успішний досвід участі в цьому проєкті. Адже минулого року грант Дмитра «Навчально-товарна пасіка» був визнаний одним з найкращих. Цьогоріч він досліджував питання вирощування та збуту квасолі у своєму районі. Проаналізувавши ринок, Дмитро дослідив, що квасоля користується попитом в європейських країнах, тому він планує створити сільськогосподарський обслуговуючий кооператив, який займатиметься постачанням насіння селянам та реалізацією самої квасолі.


На Вінниччині цей конкурс відбувається вже втретє. Ключова його умова – бізнеспроєкт-переможець обов’язково повинен містити соціальну складову та бути спрямованим на розвиток соціально-економічного, культурного і туристичного потенціалу краю. Підприємець, який бажає отримати 50 тисяч гривень на розвиток власної справи, має збільшити кількість робочих місць, працевлаштувавши односельців. Інший варіант соціальної складової — надання виробленої продукції чи послуги соціальним чи освітнім закладам. За умовами конкурсу, підприємці мають докласти до реалізації проєкту й власні ресурси.


Дмитро Красиленко став одним із 33 переможців конкурсу, які отримали від ПАТ «МХП» грант – безповоротну фінансову допомогу. А сам конкурс спрямований на стимулювання соціальної активності у сільських громадах та має на меті підтримку кращих бізнес-ініціатив громадян.

Успіх Дмитра ще раз доводить, що наші студенти не перемагають лише там, де не беруть участі. А теоретичні та практичні знання, отримані у ВНАУ - це серйозний старт до успіху, у поєднанні із підтримкою керівництва університету - вони дають нашим студентам можливість завжди утримувати першість у будь-яких проєктах.

2177

Події у світлинах