logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

СТАЖУВАННЯ СТУДЕНТІВ ЗА КОРДОНОМ СПРИЯЄ ЯКІСНІЙ ПІДГОТОВЦІ МОЛОДИХ ФАХІВЦІВ

Одним з головних інструментів розвитку ВНАУ є його безпосередня робота над удосконаленням співпраці зі світовими лідерами економіки, партнерами, які забезпечують впровадження в освітній простір університету передовий інноваційний досвід ведення сучасного аграрного виробництва, а також знайомство з практикою ведення бізнесу в країнах з розвиненим аграрним сектором та на міжнародному ринку.

Протягом 18-20 жовтня у ВНАУ відбулися заходи з ознайомлення студентів 2 та 3 курсів із програмами закордонного та міжнародного стажування. Фахівці відділу євроінтергації та міжнародної діяльності на чолі з проректором з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та міжнародної діяльності, д.е.н., доцентом Світланою Лутковською запросили експертів із закордонної практики та працевлаштування, які розповіли майбутнім фахівцям про особливості набуття робочого досвіду у найкращих закордонних компаніях. Зустріч відбулася із такими міжнародними інформаційними центрами стажування за кордоном як «MAVISTA», «PROFITEAM», «ІІС Ukraine», останній з яких вже понад 20 років веде активну співпрацю із Вінницьким національним аграрним університетом.

Компанії мали можливість представити студентам ВНАУ багатогалузеву систему практики у Німеччині, США, Великій Британії, Австрії, Австралії, Швеції, Данії, Швейцарії, Новій Зеландії та інших країнах. Серед головних переваг такого стажування – можливість спробувати себе у різних галузях та удосконалити знання іноземної мови, високий рівень заробітної плати, що сягає від 1 до 3 тис. євро на місяць, але найголовніше – можливість перейняти цінний практичний досвід передових технологій виробництва.

 

Директор компанії "IIC UKRAINE" Максим Ніканов розповідає, що більшість програм практичного стажування за кордоном безкоштовні, а після завершення практики кожен студент отримує сертифікат проходження, а найголовніше – безцінний досвід роботи у різних галузях господарства та гарну мовну практику: «Робота на закордонних підприємствах може бути як сезонною так і постійною. Нашим студентам представлений широкий вибір спеціальностей, як за фахом так і в інших професіях, тому стажування може тривати від 3 до 18 місяців в залежності від бази практики».

За програмою стажування, наприклад, у Нідерландах практикант може отримати роботу на молочних, тваринницьких, садівничих, тепличних фермах, або з вирощення декоративних рослин. У США – будівництво, робота на елеваторах, кавових фермах, механізація. У Австрії поширені стажування на виноробних підприємствах. Німеччина пропонує проходження практики у готелях, ресторанах, харчовій промисловості, а також у технічних відділах підприємств.

Проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та міжнародної діяльності Світлана Лутковська вважає, що практичний досвід в іноземних та міжнародних кампаніях підвищує ефективність підготовки молодих фахівців, яких випускає ВНАУ. «Ми вдячні кампаніям-партнерам нашого університету, які допомагають нам у проходженні студентами ВНАУ практики за кордоном. І ми задоволені з одного боку результатом закордонної практики, коли студенти повертаються з новим баченням та високим рівнем мотивації, а з іншого боку нас надихає і визнання рівня знань, які отримують наші студенти у ВНАУ. Адже значну частину студентів іноземні та міжнародні кампанії запрошують на практику та роботу саме за фахом, який студенти здобувають в нашому університеті», - зокрема зауважила Світлана Лутковська.

13383

Події у світлинах