logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

СТАРТАП-ПРОЄКТИ ФАКУЛЬТЕТІВ ТА КОЛЕДЖІВ ВНАУ СТАЛИ ЧАСТИНОЮ УКРАЇНСЬКОГО РЕКОРДУ

10 грудня 2021 року – студенти факультетів та коледжів ВНАУ спільно із науково-педагогічними працівниками взяли участь у наймасовішому пітчингу стартап-проєктів за всю історію вітчизняного ринку інноваційних ідей, на якому було встановлено національний рекорд України. Його ініціатори одразу в одному місці сконцентрували рекордну кількість стартапів. Український фонд стартапів спільно із партнерами, діловим виданням InVenture та українською технологічною платформою TechUkraine зібрали під одним дахом інноваційних винахідників української стартап-екосистеми 111 проєктів-учасників.

В рамках заходу USF ANUAL MEETING 2021 з вітальним словом виступили Міністр фінансів України Сергій Марченко, директор Українського фонду стартапів Павло Карташов, президент американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер та інші.

На найбільшому пітчингу за всю історію вітчизняного ринку стартапів було презентовано книгу: «20 українських стартапів: історія успіху». У книзі зібрані найбільш стратегічні та мотиваційні поради від найуспішніших українських компаній Grammarli, PetCube, Prepli, Rocket та інші, які поділилися досвідом становлення своїх колись маленьких проєктів, які за допомогою правильного стратегічного розвитку змогли стати масштабними та успішними. На заході виступив генеральний директор «Microsoft Україна» Ян Пітер.

Команда факультету економіки та підприємництва, у складі студентів Вікторії Кравець та Максима Махибороди під керівництвом заступника декана факультету з наукової роботи Інни Томашук, представляла стартап, в основі якого – мобільний додаток «Агроленд», який призначений для удосконалення аналітики фермерів. Застосунок запрограмований аналізувати всі прибутки та рентабельність господарства, сезонні посіви, якість врожаю та інші параметри у порівнянні з попередніми роками.

Стартап-група факультету обліку та аудиту, студентки Наталія Шаргало та Марина Матвієнко спільно з викладачем кафедри обліку та оподаткування в галузях економіки Яною Іщенко, презентувала інноваційно-логістичну платформу «Together», яка покликана вирішувати комунікаційні проблеми малих і середніх сільськогосподарських товаровиробників, пов'язаних із організацією їх взаємодії.

Декан факультету обліку та аудиту, д.е.н., професор Наталія Здирко вважає, що такі пітчинги стартапів дають шанс на самореалізацію студентів, адже участь у подібних заходах переповнена надзвичайним неоціненним досвідом спілкування зі спікерами та інвесторами, інноваційними та прогресивними ідеями, що покликані мотивувати на нові грандіозні та значущі проєкти, які вдосконалюватимуть український простір технологічної екосистеми: «Найбільший пітчинг в історії Української держави безперечно став фестивалем науки, інновацій та технологій. Для студентів та науково-педагогічних працівників ВНАУ кожна з таких поїздок несе великий заряд натхнення до наукової та інноваційної діяльності».

Стартап "SMARTWATERING", який запітчила команда Технологічно-промислового фахового коледжу ВНАУ також став одним з 111 українських стартапів, які встановили національний рекорд. Представляли проєкт завідувач бухгалтерсько-механічного відділення Галина Жученко та голова циклової комісії економічних дисциплін Наталія Поліщук, які на високому рівні продемонстрували свої ідеї.

Представники команди Немирівського фахового коледжу ВНАУ у складі студентки Анни Яхно та викладачки інформатики, методиста коледжу Людмили Яхно презентувала розробку проєкту «AGRO-house 3D+». Студенти коледжу спільно з викладачами представили на пітчі стартап, який дозволить будувати сільськосподарські споруди з екологічно чистих матеріалів. Найбільші переваги проєкту – швидко, екологічно та на довгий час.

Підсумовуючи участь делегації ВНАУ у встановленні загальнонаціонального рекорду проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності, д.е.н., професор Інна Гончарук відзначила, що делегація Вінницького національного аграрного університету як і раніше на всеукраїнських заходах продемонструвала організованість та згуртованість. «Ми ще раз відчули високий рівень інноваційних розробок, які здійснюють студенти, аспіранти та науково-педагогічні працівники ВНАУ. Це результат великої праці авторів стартапів та керівництва університету щодо просування проєктів ВНАУ на різних рівнях, де є можливість презентувати стартап та отримати фінансування. Адже середовище стартаперів надзвичайно конкурентне і тільки праця авторських колективів підкріплена вмілим промосупроводом дають результат та приносять перемоги», – підсумувала Інна Гончарук.

14391

Події у світлинах