logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Стартап Lego-Eco brick виграв 5000 $ на реалізацію проєкту

16 березня 2023 року відбувся Pitch Day № 2 Sсience&Business - GIST Pitch Days для науковців та підприємців із готовими наукоємними рішеннями. Захід організовано Ukrainian Startup Fund з Міністерство цифрової трансформації України, Міністерством освіти і науки України за підтримки партнера - GIST Net (Ініціатива «Глобальні інновації через науку та технології» - Global Innovation through Science and Technology initiative).

За результатами програми було відібрано 25 science-based та deep-tech проєктів-переможців, які отримають фінансову підтримку по 5000 доларів США на розвиток власних інноваційних проєктів від GIST. Серед проєктів-переможців стартап Немирівського фахового коледжу будівництва, економіки та дизайну Вінницького національного аграрного університету «Lego-Eco brick» у складі команди винахідників Інни ГРИЦЕНКО, Людмили ЯХНО, Юлії ГИРЕНКО, Руслани РИБАЛКО та Юлії ЯХНО.

 

«Стартап переміг у групі «Інфраструктура та промисловість», адже спрямований на зменшення витрат і часу будівництва житла за рахунок власного виробництва цегли. Проблема відновлення житла в Україні сьогодні є надзвичайно актуальною, тому переваги застосування Лего-Еко цегли очевидні. Основна ідея стартапу – використання полуторної будівельної цегли, яка за формою схожа на дитячий конструктор фірми «Lego». За рахунок наявності пазів укладати їх швидше і простіше. Наявні отвори можна використовувати для прокладки електропроводки. Вага Лего-Еко цегли менша, ніж у інших видів і виготовляється з екологічно чистих матеріалів і дешевших матеріалів. Кладка не вимагає спеціальних навичок, досить правильно викласти перший шар, а далі процес піде досить швидко, адже через наявність пазів і шпильок вони ідеально підходять один одному. Зчіпка шарів відбувається не традиційним розчином, а з використанням спеціального клею, який може наноситися пензликом або валиком. Використання клею скоротить не тільки витрати, але і не вимагає великого фізичного навантаження як при приготуванні цементного розчину, а стіна буде виглядати естетично. Придбавши Лего-Еко цеглу ви отримуєте якість лицювальної цегли за ціною побутового», - зазначає проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Інна ГОНЧАРУК.

18634

Події у світлинах