logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

СТАРТ ВЗЯТИЙ: ПОСВЯТА У СТУДЕНТИ ВНАУ – ЗЛІТНА СМУГА ДЛЯ ПЕРШОКУРСНИКІВ

Сьогодні, у Вінницькому національному аграрному університеті відбулась традиційна посвята у студенти першокурсників ВНАУ. Велична родина Вінницького національного аграрного університету відчинила свої двері близько двом тисячам молодих та енергійних першокурсників, враховуючи коледжі, які є невід’ємною частиною університету.

На урочисте свято з нагоди Дня знань завітали студенти та їх батьки. Підтримати першокурсників на посвяту прийшли магістри ВНАУ. Учасники урочистостей мали змогу насолоджуватися творчими виступами студентів, а також танцювальних колективів культурно-мистецького центру ВНАУ.

На сцені в цей святковий день виступав Народний хореографічний колектив «Ровесник» із запальним етнічним танцем. Наталія Шаргало, магістерка факультету обліку та аудиту висловила свої найщиріші побажання та привітання студентам 1 курсу. Артем Сандул вітав усіх присутніх неймовірною грою на акордеоні. Ансамбль бального танцю «Діамант» запалював сцену красивою бачатою. У виконанні Олега Ковальчука та ведучого заходу Антона Довганя звучала пісня «Я тебе чекаю».

Із першим вітальним словом на урочистостях виступив президент університету д.е.н., професор, академік НААН України Григорій Калетнік. У своєму привітанні президент подякував студентам та їх батькам, які обрали своїм закладом вищої освіти саме Вінницький національний аграрний університет та наголосив на тому, що вони зробили правильний вибір, оскільки ВНАУ є місцем здійснення мрій.

«У Вінницькому національному аграрному університеті та його структурних підрозділах створені усі можливості для успішного та продуктивного навчання. В стінах університету та коледжах ВНАУ сконцентрована еліта аграрної науки та освіти. Ми пишаємося нашими науково-педагогічними співробітниками, тому що це люди, які присвятили себе науці та вихованню молодих фахівців аграрної сфери. У такий нелегкий час ми маємо велику відповідальність за виховання гідних громадян, патріотів своєї країни, та найважливіше – усвідомлених професійних людей, які працюють задля процвітання своєї країни».

Ректор ВНАУ к.с.-г.н., професор Віктор Мазур у своєму виступі подякував президенту університету за стратегічний курс очільника ВНАУ, професорсько-викладацькому складу та усім працівникам університету за високий рівень якості роботи.

Цього дня студенти мали змогу повністю зануритися у святкову атмосферу, а також зробити вдалий старт для успішного навчання. Першокурсники мали честь отримати Ключ знань, який відчинить їм усі двері якісної та високопрофесійної освіти, що у майбутньому допоможе стати справжніми фахівцями своєї справи. Студентка факультету менеджменту та права Сніжана Тельнюк від імені першокурсників оголосила урочисту клятву ВНАУ – успішно та наполегливо навчатися, постійно самовдосконалюватися та з ланів освіти переносити знання на сільськогосподарську ниву Батьківщини.

Студент 1 курсу інженерно-технологічного факультету Сергій Перевертня із музичним подарунком «Ріка життя» вітав усіх учасників заходу власним виконанням пісні. Виступ талановитих випускників Яни Кулик та Олега Ковальчука приніс у свято романтичних, сповнених кохання ноток. Без батьківських настанов в цей час також не обійшлося. Від імені усіх батьків, першокурсників вітала мама студента 1-го курсу факультету менеджменту та права Тетяна Марущак, яка побажала наснаги у навчанні і успішної роботи на професійній ниві, а також передала ректору та президенту університету символ благородства намірів та дружби – український коровай.

Традиційно цього дня відбулося вручення найпрестижнішої відзнаки президента університету Григорія Калетніка «Мудрої сови» для кращих студентів факультету. Така нагорода стала стимулом першокурсників для успішного та продуктивного навчання у стінах ВНАУ. Оскільки винагорода передбачає не лише отримання «Мудрої сови», а також грошової винагороди та відзнаки.

Після урочистого святкування Дня знань, нові студенти та їх батьки мали змогу відвідати батьківські збори, на яких декани факультетів разом із завідувачами кафедр, кураторами та викладачами розповідали присутнім про спеціальності, викладацьку роботу, студентське навчання та найближчі плани на навчальний рік.

Зокрема, на зібранні факультету агрономії та лісівництва, декан факультету, к. с.-г. н., доцент Ігор Дідур розповів про актуальність та затребуваність спеціальностей аграрного сектору і наголосив на тому, що саме факультет агрономії та лісівництва лідер за кількістю першокурсників. Цей навчальний осередок університету має багато можливостей для розвитку, у своєму складі налічує чимало науково-дослідних та практичних баз. Це ботанічний сад, науково-дослідне господарство «Агрономічне», науково-навчальні лабораторії. Відвідав батьківські збори ректор університету к. с.-г. н., професор, випускник аграрного факультету ВНАУ, екс-декан Віктор Мазур, який побажав наснаги студентам, творчих та наукових успіхів.

13186

Події у світлинах