logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Співпраця зі стейкхолдерами університету - запорука успішної та якісної підготовки майбутніх фахівців

Освітня політика Вінницького національного аграрного університету базується на гармонійному поєднанні ґрунтовних теоретичних знань, інноваційних наукових дослідженнях і тісній співпраці з аграрним бізнесом. Саме таке поєднання є запорукою успішної та якісної підготовки майбутніх фахівців і забезпечує формування у них прикладних фахових компетентностей.

З метою поглиблення співпраці зі стейкхолдерами університету у межах реалізації проєкту із запровадження дуальної освіти делегація інженерно-технологічного факультету Вінницького національного аграрного університету на чолі з проректором з науково-педагогічної та навчальної роботи, професором Світланою Лутковською з робочим візитом відвідала ТОВ «Вінницька птахофабрика», що входить до агрохолдингу МХП.

Сьогодні «Вінницька птахофабрика» є одним з найпотужніших підприємств з вирощування та переробки курятини в Україні та Європі. Фахівчиня з навчання, оцінки та розвитку персоналу Марина Кушнір відмітила, що до складу птахофабрики входять інкубаторно-птахівнича станція, водофільтрувальна станція, виробничі дільниці з вирощування птиці, бригади по вирощуванню курчат-бройлерів, комплекс з їх переробки, біогазовий комплекс та комунальний комплекс.

 

На виробничій дільниці, де у кожному пташнику утримується по 56 тисяч голів курчат, максимально дотримуються нормативних параметрів мікроклімату, санітарно-гігієнічних правил, забезпечення здоров'я та комфорту птиці, охорони праці та навколишнього середовища, що відповідають світовим вимогам.

На території птахофабрики функціонує біогазовий комплекс, потужністю 12 МВт. Директор ВП «Біогаз Ладижин» Ігор Москалец представив комплекс, який складається із окремих технологічних блоків, різних за конструкцією і потужностями. Основною сировиною для виробництва біогазу є курячий послід, тому водночас із виробництвом електро- та теплової енергії, вирішується і екологічна складова. Усі технологічні процеси на біогазовому комплексі контролюються в автоматичному режимі за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення.

Особливо учасників робочої поїздки вразив переробний комплекс МХП, який за обсягами продукції є першим на Євразійському континенті та другим у світі. Практично всі основні технологічні та допоміжні процеси комплексу механізовані і автоматизовані.

На завершення зустрічі, відбулись робочі наради з організації дуального навчання студентів університету, їх практичної підготовки, формуванню тем наукових досліджень і програм підвищення кваліфікації викладачів факультету.

18245

Події у світлинах