logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Soft skills – формула професійного успіху

На сучасному етапі тріумфального поступу мистецтва комунікації ми спостерігаємо щораз більший попит на «Soft skills». Освітні програми озвучують тему актуальності «м’яких навичок», яку вважають топовою. У другій половині березня соціальним педагогом Іриною Дзюбою проведено цикл інтерактивних бесід для магістрів 1-го та 2-го року навчання з вищезазначеної тематики.

Під час тренінгів ораторського мистецтва студенти спеціальності готельно-ресторанна справа вчились прокладати найкоротший шлях до серця клієнта у сфері гостинності (готельно-ресторанна індустрія). Найважливіші особистісні навички ХХІ століття були відпрацьовані на етюдах комунікативної компетенції: вміння конструктивно вирішувати конфлікти, «чути» співрозмовника, аргументувати свою точку зору, гідно презентувати себе у професії, гнучкість поведінки та мистецтво підтримувати репутацію закладу.

                                

Продовження теми «Soft skills» набуло чітких обрисів на факультеті менеджменту та права. Інформація щодо професійних трендів менеджменту, добірка 5 провідних шкіл, психологічні тренінги комунікативної компетенції допомогли магістрам спеціальності ПУА та Менеджмент створити образ ідеального менеджера.

Аналогічні заходи пройшли на факультеті технології виробництва, переробки та робототехніки у тваринництві.

Успіх кар’єрного зростання залежить від рівня сформованості емоційного інтелекту – так званого «резонансного лідерства», першість визначення та глибокі дослідження якого належать школі бізнесу при Гарвардському університеті. У циклі кураторських годин, підготовлених соціальним педагогом для студентів спеціальності екологія, підібрано інструментарій для справжнього лідера: варіації емоційних стимулів та вміння надихати. Для подальшого вивчення та успішного формування «м’яких навичок» у робочих ситуаціях студенти-екологи пройшли експертне тестування «Якорі кар’єри», тести «Тайм-менеджмент» та «Позитивне мислення».

                                

У рамках просвітницького заходу студенти спеціальності агроінженерія, «Soft skills як мотивація для ефективного агроінженера», «прокачали» особистісні якості, які посідають чільне місце у сучасній лінійці професіоналів. Такі навички як уміння працювати в команді та умовах дедлайну, сформовані стресостійкість та позитивне мислення, мотивована критика власного сценарію поведінки та здібність переконувати, стануть гідною окрасою портфоліо справжнього професіонала.

На прикладі звичайного рукостискання та тренінгу «Візитна картка» було продемонстровано важливість навичок мистецтва комунікації.

Отже, «Soft skills» – формула професійного успіху, творча лабораторія студента, дієвий інструмент на шляху самоактуалізації та базова складова «team building».

20688

Події у світлинах