logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Семінар щодо оподаткування сільськогосподарських виробників в умовах воєнного стану

5 липня 2022 року у залі Вінницької державної податкової інспекції відбувся семінар щодо оподаткування сільськогосподарських виробників в умовах воєнного стану. У заході взяли участь голова Вінницької обласної військової адміністрації Борзов С.С., заступник голови ОВА Здітовецький С.Г., президент Вінницького національного аграрного університету Калетнік Г. М., в.о начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Домерат О.А., керівники департаментів ОДА та ДПС, керівники та бухгалтери сільськогосподарських підприємств області.

      

У своєму виступі, голова військової обласної адміністрації Сергій Борзов, акцентував увагу на основних проблемах аграрного комплексу області, та прозорого ведення фінансової і господарської діяльності з метою виконання бюджетних надходжень. Сергій Сергійович наголосив на необхідності поєднання наукового, освітнього і виробничого потенціалу та налагодження тісної співпраці між Університетом та новоствореним департаментом агропромислового розвитку.

У виступі перед учасниками семінару, Григорій Калетнік зазначив, що саме Вінниччина має потенціал до виробництва сільськогосподарської продукції та зберігає лідируючі позиції в аграрному секторі держави, і в цих надскладних умовах потрібно переналаштуватись на переробку с.-г. сировини і вийти із скрутного становища змінивши принизливий статус сировинного придатку на ефективну, стійку галузь виробництва с.-г. продукції з високою добавленою вартістю. Крім того, президент університету висловив підтримку програми керівництва обласної військової адміністрації щодо розвитку галузі тваринництва, оскільки в регіоні утримується найбільше в України поголів’я ВРХ та птиці.

   

У свою чергу, голова Вінницької обласної військової адміністрації Борзов Сергій Сергійович відзначив високий рівень підготовки кадрового потенціалу для аграрного комплексу Вінниччини, що є можливим завдяки потужному науково-педагогічному колективу ВНАУ.

Про стан надходжень до бюджетів усіх рівнів під час воєнного стану від сільськогосподарських виробників проінформувала учасників семінару в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Домерат О.А.
Учасники семінару отримали цінну інформацію про особливості оподаткування в умовах воєнного стану, ґрунтовний аналіз та статистику надходжень від сплати податків, важливі рекомендації та поради у сфері оподаткування.

16858

Події у світлинах