logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Рідному ВНАУ 37!

День університету вкотре зібрав велику дружню аграрну родину Вінницького національного агарного університету разом. Випускники попередніх років, науково-педагогічні працівники, багаточисельне студентство, друзі та колеги, усі, хто разом із ВНАУ крокував поруч і розбудовав університет – взяли участь в урочистостях з нагоди 37-ї річниці заснування Вінницького національного аграрного університету. 

Розпочалися урочистості із відкриття першого на Вінниччині Центру підтримки технологій та інновацій (TISK). Це восьмий в Україні Центр, покликаний підтримувати розробки та інновації, що створюються винахідниками та надавати користувачам високоякісні послуги, зокрема, патентний пошук, патентна аналітика, консалтинг для подання заявки і отримання патенту, комерціалізація об’єктів права інтелектуальної власності, а головне – розкрити інтелектуальний потенціал України. 

Вінницький національний аграрний університет – заклад вищої освіти, який постійно втілює нові ідеї в життя, аби студентство отримувало високоякісну освіту і практичні навички, які дозволяють бути конкурентоспроможними на ринку праці. Саме тому університет розвиває та розширює коло баз проходження практики і створює сучасні практичні лабораторії на власній базі. Дві з таких урочисто відкрили сьогодні: навчальну лабораторію готельно-ресторанної справи та  архітектурно-експозиційну ділянку, де студенти факультету економіки та підприємництва, технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії, агрономії та лісівництва закріплюватимуть на практиці набуті теоретичні знання.

Аби крокувати в ногу з часом сучасні заклади вищої освіти мають особливу увагу приділяти науковій роботі, розвитку інноваційних технологій, розробці стартап-проектів. Сьогодні відбулося урочисте відкриття демонстраційної зали наукових досягнень науково-педагогічних та педагогічних працівників університету та Консорціуму. Ця зала дає можливість науковцям ознайомитися із досягненнями своїх колег, перейняти їх досвід та в деякій мірі породжує конкуренцію, що в свою чергу сприятиме зростанню кількості наукових праць та розробці нових проектів науковцями ВНАУ. 

Після відкриття нових лабораторій та Центру підтримки технологій та інновацій усіх гостей свята зібрала центральна площа університету. Саме тут на оновленій площі у амфітеатрі ВНАУ відбуваються усі урочисті заходи. Президент університету Григорій Калетнік та ректор Віктор Мазур привітали велику аграрну родину зі святом – Днем заснування університету:  

«Ми розпочали у 1982 році із філіалу, який налічував 150 студентів.  А сьогодні завдяки спільній роботі маємо статус національного університету, міжнародне визнання, численні перемоги та понад 15000 студентів. Для нашого колективу найвищою гордістю і заслугою є наші випускники, які прославляють наш університет на всіх посадах від агробізнесу до найвищих посадових осіб області та держави. Ми разом навчаємося і ростемо, щабель за щаблем перегортаючи сторінки нашої історії. Я переконаний, що в нас достатньо сил із таким талановитим студентством, із нашим високопрофесійним, високовідповідальним професорсько-викладацьким складом, із нашими керівниками факультетів і коледжів, структурних підрозділів, і ми цілком готові до будь-яких викликів сьогодення. Ніколи прямої і легкої дороги в науці не бувало. Тому ми звикли з вами працювати тернистими шляхами», - зазначив президент університету та побажав колективу спільною працею і надалі примножувати здобутки університету.

Ректор університету Віктор Мазур привітав колег зі святом, подякував за спільну роботу усім, хто 37 років розбудовував університет та примножував його славу і побажав не зупинятися на досягнутому, адже, щоб утримувати лідерські позиції на науковій та освітянській ниві потрібно постійно працювати, самовдосконалюватися та розвиватися.

Керівництво університету вшанувало засновників ВНАУ Зрібняка Бориса Івановича, Легуна Віктора Антоновича, Бабчука Леоніда Юхимовича та Новицького Михайла Олексійовича, які від найважчих часів становлення і до сьогодні разом з університетом, вручивши їм пам’ятні медалі та картини ВНАУ.

Григорій Калетнік та Віктор Мазур вручили офіцерські погони кращим випускникам кафедри військової підготовки ВНАУ: Колодію Денису Володимировичу, Швецю Олександру Олеговичу, Остаповцю Богдану Сергійовичу, Кузьмінському Вадиму Юрійовичу, Картовій Ірині Олександрівні, Щебетюку Владиславу Леонідовичу. 

Привітав колектив ВНАУ зі святом та вручив Почесну грамоту за багаторічну сумлінну творчу працю, високий професіоналізм та досягнуті успіхи у підготовці висококваліфікованих спеціалістів перший заступник директора департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Валерій Бачинський.

Справжнім подарунком до Дня університету стала святкова програма, яку підготувала надзвичайно талановита, творча, мистецька еліта Вінницького національного аграрного університету та коледжів під керівництвом директора центру культури та дозвілля Дар’ї Погребняк. Лірична українська пісня, запальні танці і феєричне виконання гімну університету створили неперевершений настрій кожному учаснику свята.

Завершилися урочистості спортивними змаганнями серед факультетів університету, ексклюзивним конкурсом стало змагання між студентами, хто швидше з’їсть солдатський куліш, яким гостинно пригощала кафедра військової підготовки ВНАУ. За результатами усіх конкурсів перемогу отримав факультет технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії.

Отож вітаємо усю університетську аграрну родину із чудовим святом, яке для нас стало символом єдності, бо лише разом ми здатні долати чергові щаблинки до розвитку нашого університету!  

3517

Події у світлинах