logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Представник ВНАУ взяв участь у роботі пленарного засідання XVIІI Міжнародної науково-практичної конференції «Побудова інформаційного суспільства: ресурси і технології»

19 вересня 2019 року у рамках продовження ініціатив та за підтримки проректора з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Гончарук Інни Вікторівни, завідувач науково-організаційного відділу науково-дослідної частини Вінницького національного аграрного університету Телекало Наталія Валеріївна взяла участь у роботі пленарного засідання XVIІI Міжнародної науково-практичної конференції «ПОБУДОВА ІНФОРМАЦІЙНОГО СУСПІЛЬСТВА: РЕСУРСИ І ТЕХНОЛОГІЇ», щодо модернізації та удосконалення користування електронними пошуковими базами науково-педагогічними працівниками університету.

Напрями роботи конференції включали панельні дискусії: «Цифрова економіка», «Цифрові сервіси та технології», «Наука та освіта у цифровому середовищі». Для обговорення виносили ряд питань: становлення та основні виклики для суспільства; цифрові технології в освіті та наукових дослідженнях; безпека технологій VS технології безпеки; держава онлайн; цифрові дані та їх збереження; технології штучного інтелекту; електронні сховища, архіви, репозитарії; Big Data, інтернет-аналітика та нові формати бізнесу; соціальні мережі у професійному спілкуванні, наукових дослідженнях і маркетингу.

Відкрив та привітав учасників конференції Перший заступник Міністра освіти і науки України - Полюхович Юрій. Він зауважив, що конференція, яку організовано на базі Міністерстві освіти та науки України є гідною ареною для наукових дискусій, важливим каталізатором дослідницьких ідей, плідним полем для розвитку й впровадження цифрових технологій в усі сфери суспільного життя.

 

Конференції була традиційним місцем зустрічі науковців, викладачів, підприємці, керівників інформаційних та аналітичних служб, фахівців з цифрових технологій і безпеки, представників інноваційних структур, бізнес-асоціацій, органів влади та управління, громадських організацій, незалежних експертів. Формат проведеної конференції дав можливість взяти участь у обговорення актуальних наукових і практичних проблем розвитку суспільства в епоху цифровізації всім бажаючим, які не мали змогу бути присутніми, завдяки онлайн трансляції.

З доповідями на пленарному засіданні виступили: Farac Dominic – Ph.D, director GreyNet International (Netherlands) – «Grey Literature Resources for Science and Society»; Єгоров Ігор  чл.-кор. НАНУ, д-р наук, професор, завідувач відділу ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАНУ» – «Цифрова економіка: варіанти та можливі наслідки впровадження в Україні»; Худинцев Микола – канд. наук, доцент, в.о. начальника Державного центру кіберзахисту Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України – «Практичне значення незалежної науково-технічної експертизи технічних проектів в сфері забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту»; Триков Костянтин – начальник управління Міністерства розвитку громад та територій України – «Глобальні інформаційні системи держави»; Tykhonov Vyacheslav – senior data scientist at data archiving and networked services «DANS-KNAW» (Netherlands) – «Building an electronic repository and archives in the European Open Science Cloud» (онлайн); Штеренталь Пилип – директор з комунікацій компанії «Evolution Group» з темою: «Сучасні технології збору та аналізу Big Data в освіті – досвід міжнародного бізнесу»; Вишневський Олександр – канд. наук, ст. наук. співр. Інституту економіки промисловості НАН України – «Цифровізація та економічне зростання: коли очікування не відповідають реаліям»; Зайцев Віталій – д-р наук, професор, директор Навчально-інноваційного інжинірингового центру Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова, керівник проекту «Освітній портал «Класна Оцінка»» – «Національна електронна освітня платформа: як ідею зробити реальністю»; Солоп Наталія – менеджер з розвитку продукту ТОВ «Антиплагіат» – «Антиплагіатний сервіс та LMS як частина екосистеми з підготовки наукових та академічних робіт»: Литвинова Світлана – д-р наук, ст. наук. співр., завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України – «Хмароорієнтовані ресурси і технології як засоби розбудови освіти ХХІ ст.»; Арзу Гусейнова – д-р наук, професор, заступник директора з наукової роботи Інституту наукових досліджень економічних реформ Міністерства економіки Азербайджану – «Використання у задачах прийняття рішень та управління даними моделей DATA MINING та Fazzy» (онлайн).

2670

Події у світлинах