logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Дистанційне навчання - виклик часу!

Дистанційне навчання новий виклик для системи освіти. Воно вимагає нових знань та умінь, швидкого реагування, обрання дієвих онлайн-інструментів для проведення занять, при чому як від викладачів, так і від студентів.
Наскільки вдало організовано онлайн-навчання у Вінницькому національному аграрному університеті, і як їм вдалося адаптуватися до нових умов, ми поспілкувалися із нашими студентами.
Так, магістри факультету обліку і аудиту Маньківський Юрій та Дзюбенко Ольга із легкістю пристосувалися до нових умов, бо звикли працювати над собою і шукати позитивні сторони у будь-якому процесі: «Студенти можуть самостійно вирішувати, коли і скільки часу їм приділяти для вивчення матеріалу. Вони вчаться будувати власний індивідуальний графік навчання, не виходячи із дому. Щоб розпочати навчання необхідні лише: бажання, комп’ютер, або смартфон із підключенням до мережі Інтернет», - каже Юрій Маньківський.
«Дистанційне навчання – це можливість обирати власний темп навчання. Ми можемо у будь-який час повернутися до вивченого матеріалу, аби краще його засвоїти. Відео-лекції дають можливість переглянути матеріал кілька разів, допомагає постійне онлайн-спілкування із викладачами. Дякуємо їм за терпіння і розуміння, бо на наші питання їм доводиться відповідати від ранку до пізнього вечора, а головний плюс в умовах пандемії вірусу – це наша спільна безпека», відзначає Ольга Дзюбенко.
«Це круто – вивчати щось нове! Викладачі ВНАУ дуже креативно підходять до подання онлайн-лекцій. Ми навіть не очікували, що буде так цікаво. Окрім того з’явилися додаткові можливості для самоосвіти із різноманітних джерел», - група 31-ОП, факультету обліку і аудиту.
«21 століття – час розвитку нових технологій, щоб бути у курсі всіх подій, потрібен лише смартфон та Інтернет. Дистанційне навчання – одне з таких переваг. Приємно відзначити, що викладачі Вінницького національного аграрного університету змогли у максимально швидкі терміни налагодити з нами онлайн-діалог та здивувати навіть нас, молодь, яка ас в інтернет-технологіях, своїми цікавими підходами до подачі матеріалу використовуючи сучасні онлайн-платформи. Це цікаво і захоплююче. Новий досвід, нові знання. Можу сказати, що ми класно спрацювались. Але дуже сумую за живим спілкування, його, звичайно, ніщо не замінить. Однозначно можу сказати, хто має бажання, той шукає можливості, і буде працювати над собою завжди», - так оцінюють переваги дистанційного навчання студенти факультету агрономії та лісівництва, Світлана Підлісна, 23А.
Для студентів-першокурсників дистанційне навчання – це взагалі щось нове, їм пристосуватися було найважче, але і вони знайшли великі плюси: «Великою перевагою є те, що ти перебуваєш вдома, в умовах карантину – це твоя безпека. Я зуміла навчитись правильно розпоряджатися своїм часом, планувати свій день. Тепер я багато часу приділяю для саморозвитку. Сумую за викладачами, за живим спілкуванням із ними, захоплюючими дискусіями на парах, за одногрупниками – це важлива частина студентського життя. З нетерпінням чекаю можливості зайти у корпус рідного Вінницького національного аграрного університету», - (Дарія Горковець, 12ЕО)
«Вітаю друзі! Як Ви ставитесь до дистанційного навчання???)
Я дуже рада, що є студенткою факультету економіки та підприємництва ВНАУ!!! Адже у нас викладачі найкращі! Дякую усім хто долучився до організації дистанційного навчального процесу. Адже така можливість дає нам, студентам, не переривати навчання, а й надалі збагачуватися знаннями, які необхідні нам для професійних навиків у майбутньому! Ви знаєте, дистанційне навчання є результативним, якщо комусь здається, що це не так – то ВИ певне не працювали і не хочете йти в ногу з сучасними технологіями). Наші викладачі надають масу цікавої інформації, яку ми можемо переглядати повторно, так як отримуємо відео-лекції та відео з практичних занять з усіх предметів, які є на курсі. Також ми отримуємо індивідуальні завдання, які закріплюють наші знання. Використовуємо час з користю!
Будьте здорові!!!**)», - ось так з оптимізмом та впевненістю у майбутньому сприймають нові умови навчання студенти факультету економіки та підприємництва, Альона Кушнір, 21 ЕК. 

«Привіт УСІМ!!! Хочу розділити з вами свої враження щодо організації дистанційного навчання. Я рада, що навчаюся у ВНАУ на факультеті економіки та підприємництва, дуже хочу отримати свою омріяну професію і зроблю це**).
Знаєте, дистанційне навчання спочатку було досить незвичним для нас, студентів, та і для викладачів, думаю, також. Завжди щось нове відштовхує. Але ми швидко звикли і пристосувалися, і на даний час усі лекційні та практичні заняття проходять зрозуміло та цікаво.
Наші викладачі піклуються про те, щоб студенти вчасно отримували весь необхідний матеріал, і про те, щоб донести його зрозуміло кожному. Вони ретельно перевіряють наші напрацювання, вказують на помилки, допомагають розібратися детально із проблемними питаннями. Ми в будь-який час можемо написати викладачу чи зв’язатися з ним он-лайн для консультації», - Діана Доскоч, 21ТУР.

Студенти факультету менеджменту та права, група 41-ПУА, висловлюють вдячність президенту університету Григорію Калетніку, ректору Віктору Мазуру, проректорам, викладачам Вінницького національного аграрного університету за доступний та безперервний процес дистанційного навчання на карантині, адже здоров’я та безпека студентів для них найголовніше! Професорсько-викладацький склад разом із керівництвом організували дистанційний навчальний процес в online-режимі, що дає змогу не витрачати час і продовжувати навчання та отримувати багаж знань, який для студентів є важливим як для майбутніх спеціалістів своєї галузі!
«Дистанційний процес навчання це просто КРУТО так як надає багато переваг:

  • можливість навчатися в своєму темпі, сприяє формуванню критичного мислення, ставить в пріоритет якість засвоєних знань, а не кількість виконаних завдань, спрямовує студентів на шлях самостійності й свідомості;
  • можливість самостійно вирішувати скільки часу потрібно для засвоєння матеріалу та вільно планувати, ефективно використовувати свій вільний від навчання час;
  • постійна можливість спілкуватися із викладачами у режимі відео-лекції, в мережі вайбер-групи, електронної пошти або online-програми ZOOM; Дякуємо Вам за постійний зворотній зв'язок з нами!

Дякуємо за підтримку та турботу!!! Вкотре переконуємося, що студенти для ВНАУ – найголовніші і нас тут люблять!
ВНАУ – втілює мрії в життя!!!», - Ольга Цицкун, 41ПУА
Дякуємо усім студентам за відгуки і продовжуємо залишатися на зв’язку! Будьте здорові і бережіть себе та свої родини!

 

10623

Події у світлинах