logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

НАУКОВЦІ ЗІ ВСІЄЇ УКРАЇНИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ РЕЗУЛЬТАТИ СВОЇХ ДОСЛІДЖЕНЬ ЩОДО ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ТВАРИННИЦТВІ ТА ХАРЧОВІЙ ГАЛУЗІ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

23-24 листопада 2022 року у Вінницькому національному аграрному університеті відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології у тваринництві та харчовій галузі у контексті європейської інтеграції».

Конференція відбулася в офлайн-онлайн режимі у формі пленарного та секційних засідань. Участь у заході взяли науковці 9 закладів вищої освіти зі Львова, Києва, Вінниці, Миколаєва, Сум, Білої Церкви, Одеси, Камянець-Подільського та Харкова, 4 фахових коледжів ВНАУ, науково-дослідних установ України, посадові особи органів державної влади та місцевого самоврядування, керівники та працівники підприємств і організацій, аспіранти. Безпосередню участь у заході у формі офлайн-онлайн спілкування взяли 80 учасників конференції.

Вітальним словом конференцію розпочав ректор Вінницького національного аграрного університету, кандидат сільськогосподарських наук, професор МАЗУР Віктор Анатолійович. Роботу пленарного засідання конференції вела проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Вінницького національного аграрного університету, доктор економічних наук, професор Інна Вікторівна Гончарук. Наукові доповіді на пленарному засіданні були представлені за різними напрямами досліджень, а саме проблеми відтворення та розведення тварин, годівлі тварин та технології кормів, технології виробництва продукції тваринництва, інноваційні технології у виробництві продукції тваринництва та переробці продовольчої сировини, якості і безпеки продукції агропромислового комплексу.

Надалі конференція перейшла у формат секційного засідання за трьома напрямками: Інноваційні технології виробництва продукції тваринництва; Сучасний стан та перспективні напрямки розвитку бджільництва України; Проблеми виробництва і переробки продовольчої сировини, якості і безпечності харчових продуктів.

Кожна доповідь супроводжувалася обговоренням та запитаннями вчених і виробничників. Під час дискусій учасники торкалися актуальних проблем щодо імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС з огляду на стан розвитку тваринництва та харчової галузі, основних принципів і вимог до безпечності харчових продуктів та кормів, пошуку шляхів та розробки наукових напрямів досліджень із використанням системи НАССР для створення технологій нової продукції високого рівня безпеки та якості.

Професорсько-викладацький колектив факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії Вінницького національного аграрного університету щиро дякує учасникам за розкриту тематику дискусійних напрямків, цікаві доповіді та плідну роботу.

18235

Події у світлинах