logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Науковці ВНАУ стали учасниками тижневого туру щодо вивчення європейського досвіду у напрямку альтернативної енергетики у м. Відень, Австрія

Науковці Вінницький національний аграрний університет - ВНАУ у рамках виконання науково-дослідних робіт у сфері виробництва біопалив для забезпечення енергонезалежності АПК є учасниками тижневого туру щодо вивчення європейського досвіду у напрямку альтернативної енергетики у м. Відень, Австрія.

На запрошення Австрійського енергетичного агентства українська делегація з представників влади - Міністерства енергетики України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Офісу Президента України, Держенергоефективності, фінансових установ, юридичних компаній, Асоціації професіоналів довкілля PAEW, бізнесових структур - агрохолдинг «Астарта», ДТЕК, Національна енергетична компанія «Укренерго», ТзОВ «ЗАХІДНАДРАСЕРВІС», консалтингових компаній, експертів та науковців вивчає передові практики у сфері виробництва відновлюваних джерел енергії, енергоефективності, забезпечення енергонезалежності. Такі робочі зустрічі не лише поглиблюють співпрацю між Україною та Австрією, а й сприятимуть зеленому відновленню, вирішенню проблем декарбонізації бізнесом, сталому розвитку і відновленню інфраструктури, виконанню євроінтеграційних природоохоронних зобовʼязань України.

Робота делегації розпочалася у Федеральному міністерстві захисту клімату, навколишнього середовища, енергетики, мобільності, інновацій та технологій з презентації Гюнтера Пауріча (Австрійське енергетичне агентство) енергетичної системи Австрії та представлення її енергетичного ландшафту.

Австрія входить у ТОР-5 країн ЄС за часткою відновлюваних джерел енергії у енергетичному балансі з часткою 36,4 %, а до 2040 року взагалі планує стати кліматично нейтральною країною, виконавши план щодо виробництва 100 % енергії з відновлюваних джерел.

 

Під час зустрічі з Федеральною Міністеркою захисту клімату, навколишнього середовища, енергетики, мобільності, інновацій та технологій Австрії Леонор Гевеслер, учасники делегації представили свої організації та проілюстровали реальну ситуацію в Україні, виклики та перспективи розвитку альтернативної енергетики.

Змістовним був матеріал щодо теми «Водень та його роль в Австрії», яку презентував Крістоф Дольна-Грубер.

Заключним етапом став огляд важливих законодавчих актів: Закону про розширення використання відновлюваної енергії (Бернхард Фюрнсінн), Закону про відновлюване тепло (Крістіна Памбергер), Закону про реформу енергоефективності 2023 (Крістіна Памбергер та Сабіна Камілл), Закону про відновлюваний газ (Анна Гутсон).

19029

Події у світлинах