logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

НА МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ «AGROVINNYTSIA» ВНАУ ПРОДЕМОНСТРУВАВ ЗГУРТОВАНІСТЬ, ІНТЕРЕС ДО ІННОВАЦІЙ ТА ПРЕЗЕНТУВАВ СВОЇ ЗДОБУТКИ

Сьогодні відбулося відкриття аграрної виставки на Вінниччині «AgroVinnytsia», яка проходитиме 7 та 9 вересня на Вінницькому летовищі. На заході учасники представляють нову техніку та устаткування, інноваційні рішення та технології, що дозволить аграрному бізнесу розширювати свої можливості та виходити на нові потужні рівні. Сільськогосподарська виставка «AgroVinnytsia» – інтерактивний та прикладний захід, на якому відбуваються масштабні польові демонстрації роботи техніки, демо покази різноманітних комбайнів та тест-драйви. Виставка відрізняється своїм багатопрофільним спрямуванням аграрного сектору та дозволяє отримати багато нової та корисної інформації: якісні поради, новини аграрного ринку, сучасні тенденції, консультації щодо отримання державної підтримки представлені на тематичних форумах та конференціях.

В перший день виставки 7 вересня делегація від ВНАУ завітала на відкриття «AgroVinnytsia». Понад 150 студентів, науково-педагогічні працівники, декани на чолі з ректором, к .с.-г. н., професором Віктором Мазуром відвідали першу в Україні сільськогосподарську виставку.
Коментуючи побачене на виставці, Віктор Мазур відмітив високий рівень саме учасників, які представили все найкраще і прогресивне, що сьогодні пропонується на ринку тим, хто працюючи в сільському господарстві України, попри усі штучні зовнішні та внутрішні перепони, розвиває аграрний сектор нашої країни.

             

«Кожен агроінженер та механік, технолог виробництва чи переробки, економіст чи юрист, усі, хто щоденно працюють над розвитком АПК України для Вінницького національного аграрного університету в повазі та пошані. Адже ВНАУ, до якого входять також і коледжі і науково-дослідні господарства, аспірантура та докторантура – усі ми так само постійно працюємо над тим, щоб на ринок праці прийшли відповідного рівня знань та практичних навичок фахівці. А також ВНАУ дбає, щоб аграрний сектор постійно отримував науковців, чиї винаходи та інші результати наукової праці давали якісно нові можливості», – зазначив Віктор Мазур.

Високий рівень міжнародної аграрної виставки Вінниччина дозволила собі не випадково. АПК Вінницької області є одним з найпотужніших серед регіонів України. Перше місце агропромисловий комплекс займає за патентовим обсягом виробництва зернових культур, цукрових буряків, картоплі, гречки, внутрішньо-валової продукції м’яса та молока, а також чисельне поголів’я рогатої худоби у Вінницькій області являється ознакою АПК як лідера серед провідних галузей рослинництва та тваринництва в Україні. Серед п’ятірки областей України по промисловості Вінницька область займає 1 місце. Посівні площі Вінницької області станом на 2021 рік склали 1млн. 653 тис. га, що є на 6,1 % більше від минулорічних показників, 54% з яких займають зернові культури. Станом на серпень вінницькі аграрії завершили збирання ранніх сортів зернових культур, які складають 2 тис. т зерна. Середня врожайність становить 53 ц, що майже на 11 ц більше ніж у 2020 році.

 

Різноманітну сільгосптехніку та автомобілі для сільської місцевості, окремі новітні прилади та технології, засоби захисту рослин, переробне устаткування та інші інновації на міжнародній виставці «AgroVinnytsia» представили понад 200 українських та міжнародних компаній. Гості виставки мали можливість побачити усе на власні очі та почути компетентні коментарі провідних фахівців.

В перший день виставки відбулась конференція на тему: «Аграрна галузь Вінниччини: стан та перспективи розвитку», на якій виступила проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та міжнародної діяльності, д.е.н., доцент Світлана Лутковська. «Можна багато розповідати про досягнення ВНАУ, адже результативність ми взяли за основний критерій оцінки своєї роботи. Але найпершим важливим показником Вінницького національного аграрного університету є те, що студенти, аспіранти та докторанти не лише отримують сучасні знання та набувають конкурентних професійних навичок в різних професіях, а те, що вивчення теорії йде паралельно з практичною роботою в реальних умовах. Це робить випускників ВНАУ конкурентними на ринку праці. І сьогодні українські та міжнародні кампанії, зокрема «Bayer», «БТУ-центр», «Frendt» та інші співпрацюють з ВНАУ і спільно з нашими науковцями проводять інноваційні дослідні програми, відпрацьовують в українських реаліях технології точного землеробства, досліджують нові сорти різних культур. ВНАУ має визнання та укладені договори з освітніми та науково-дослідними установами понад 30 країн світу. Зокрема, останнім часом інтенсивно розвивається співпраця з французами, вже відбулися взаємні візити і визначаються найближчі взаємовигідні практичні дії між ВНАУ та АгроСУП з французького міста Діжон», – сказала Світлана Лутковська.
https://www.instagram.com/tv/CThIZglot5k/?hl=ru

Такі виставки, на думку студентів і науково-педагогічних працівників ВНАУ, дуже необхідні для українського аграрного сектору і слугують потужним майданчиком обміну інформацією та початку партнерських стосунків між різними категоріями учасників усіх процесів АПК України та зокрема Вінницької області.

Як відзначає декан факультету агрономії та лісівництва, к. с.-г. н., доцент Ігор Дідур, «AgroVinnytsia» – це прямий приклад потужного розвитку України як аграрної країни, оскільки учасники цього заходу демонструють відмінні результати у напрямку аграрної освіти, науки та бізнесу. Ігор Миколайович також відзначив, що багато випускників ВНАУ сьогодні знаходилися у лавах партнерів виставки, серед потужних учасників, а також організаторів, що є показником успішності аграрного університету.

 

Декан інженерно-технологічного факультету к.т.н., доцент Віталій Яропуд відзначив високий рівень демонстрації новітньої техніки, а «AgroVinnytsia», на його думку, – це потужний комунікаційний майданчик для дискусій, де обговорюються потреби галузі та досвід успішних проєктів, що є немало важливим у продуктивній роботі агропромислового комплексу.

13184

Події у світлинах