logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Музично-поетична година «Мова єднання», присвячена Дню української писемності та мови

У читальній залі бібліотеки Вінницького національного аграрного університету сьогодні людно, затишно і яскраво. Тут зібралися талановиті шанувальники українського слова, щоб разом у дружньому колі відзначити День української писемності та мови, який традиційно припадає на 9 листопада.

Музично-поетична година «Мова єднання», організована працівниками бібліотеки спільно з асистентом кафедри української та іноземних мов, сьогодні об’єднала студентів 1 курсу спеціальності «Туризм» та «Ветеринарна гігієна» із представниками студентського гуртка «Слово» в реалізації важливої справи – популяризації рідного поетичного слова серед студентської молоді, сприяння вихованню поваги і любові до української мови як життєдайного джерела ментальної незалежності й національної пам’яті. На університетському святі були присутні проректор з виховної роботи та гуманітарної політики Любов Спірідонова, завідувач кафедри української та іноземних мов Валентина Тимкова, директор бібліотеки ВНАУ Світлана Лутковська та студенти-першокурсники й магістри.

Пісенний дивограй юних талановитих виконавців Вікторії Атаманенко, Назара Мельника та Олександри Мельник переплітався з художнім читанням ліричних творів, присвячених рідному слову, у виконанні студентів першого курсу Яни Карпенко, Яни Барановської, Анни-Богдани Василєску, Дінари Тешебаєвої, Карини Ковальчук, Вікторії Куліш та представників літературного гуртка «Слово»: Лілії Петріянчук та Віти Омелянчук.

Ведучі свята студентка 1 курсу факультету економіки та підприємництва Вікторія Сук та студент 1 курсу факультету агрономії та лісівництва Олександр Дворак ознайомили глядачів із основними віхами розвитку української мови, акцентувавши, зокрема, на історії свята Дня української писемності та мови.

На завершення святкування учасники частували гостей запашним короваєм – символом любові, віри, добробуту й надії на довгу і щасливу долю. Хай квітне наша мова!

 

 

3467

Події у світлинах