logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

МОЛОДІ ВЧЕНІ ВНАУ ПІДТВЕРДИЛИ СВОЮ ВИСОКУ КВАЛІФІКАЦІЮ НА НАЦІОНАЛЬНОМУ РІВНІ

23 вересня 2021 року, конкурсна комісія конкурсу «Молодий вчений року» (2020 р.) підвела підсумки та визначила лауреатів. З 1200 учасників, які взяли участь у конкурсі, обрано 100 лауреатів. З Вінницьких закладів вищої освіти, лауреатами стали молоді вчені виключно з Вінницького національного аграрного університету: доктор економічних наук, професор, проректор з наукової та інноваційної діяльності ІННА ГОНЧАРУК та кандидат сільськогосподарських наук, доцент, голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених ВНАУ ГАННА ПАНЦИРЕВА.

Конкурс проводиться Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України з метою визнання визначних досягнень молодих вчених України у різних галузях знань. У 4 тематичних блока входять 100 різних номінацій. Учасниками конкурсу є номінанти віком до 35 років включно, які мають вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, або номінанти віком до 40 років включно, які мають науковий ступінь доктора наук. У кожну номінацію мали право подаватися як молоді вчені, так і колективи молодих вчених.

Згідно положення, визначення лауреатів здійснюється на основі комплексного підходу згідно цілого ряду критеріїв, серед яких інформативність, доступність, актуальність, практичне застосування наукового дослідження, масштабність, системний підхід, впроваджені результати, вплив на розвиток науки та багато інших. Інна Гончарук здобула перемогу одразу у двох номінаціях – «Винахідник року в галузі суспільних і гуманітарних наук» та «Науковий ментор», Ганна Панцирева перемогла в номінації «Селекція та генетика».

 

Президент університету, доктор економічних наук, професор, академік НААН України ГРИГОРІЙ КАЛЕТНІК привітав лауреатів та висловив побажання, що і у конкурсі «Молодий вчений року», і в інших загальнонаціональних та міжнародних форматах молодих вчених Вінницького національного аграрного університету в числі лауреатів ставатиме все більше і більше. «Це не просто чергова перемога, це результат щоденної праці в стінах Вінницького національного аграрного університету, яку ведуть сотні потужних високо інтелектуальних людей. А результати їх роботи вже впроваджуються в реальний сектор української економіки, на підприємствах агропромислового комплексу та інших галузей. І слід відзначити, що система оцінювання та конкурентне середовище, яке має місце на конкурсі «Молодий вчений року», підкреслюють об’єктивність визнання його лауреатів. Це свідчить про можливість кожній молодій людині, яка обрала непростий, але важливий для країни шлях науковця, досягати вершин у своїй науковій діяльності та бути визнаною у національних масштабах», – заявив Григорій Калетнік.

29 вересня у Києві відбудеться ІІ Всеукраїнський форум Рад молодих вчених, де Інна Гончарук та Ганна Панцирева отримають нагороди.

Нагадуємо, що Інна Гончарук та Ганна Панцирева є випускницями Наукової школи академіка Григорія Калетніка.

Університетська родина щиро вітає наших переможців!

(Найближчим часом читайте інтерв’ю з Інною Гончарук та Ганною Панциревою)

13120

Події у світлинах