logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

МАР'ЯНА ШЕВЧУК ПРОСЛАВЛЯЄ УКРАЇНУ ТА РІДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ НА ЧЕМПІОНАТІ СВІТУ

Багаторазова світова призерка, перша чемпіонка України з паверліфтингу серед жінок у ваговій категорії до 55 кг, студентка факультету технологій виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії ВНАУ Мар'яна Шевчук завоювала світове золото на Чемпіонаті з паверліфтингу серед спортсменів з УОРА.

Мар'яна здобула найвищий титул Чемпіонату у столиці Грузії – золоту медаль та стала переможницею у ваговій категорії до 55 кг, побивши власно встановлений рекорд (133 кг). 25-річна вінничанка тріумфувала з неймовірним результатом, піднявши 133,5 кг.

Цей рік для студентки ВНАУ ознаменувався великою кількістю перемог, які вона здобула на Паралімпіаді в Токіо у серпні 2021 року, піднявши 125 кг, а у травні цього ж року на Кубку світу з паверліфтингу змогла подолати вагу у 133 кг, таким чином встановивши свій попередній рекорд світу.

Вінницький національний аграрний університет на чолі із президентом університету, академіком НААН України, д.е.н., професором Григорієм Калетніком та ректором, к.с.-г.н., професором Віктором Мазуром, науково-педагогічний колектив, студенти та аспіранти університету пишаються здобутками Мар'яни Шевчук та бажають наснаги на тернистому шляху спорту, встановлення нових рекордів та продовження успішної спортивної кар’єри, що приносить не лише славу ВНАУ та Україні в цілому, але і є цінним прикладом для молодого покоління.

14055

Події у світлинах