logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Інформаційний семінар з актуальних питань охорони праці

03 травня 2023 року для студентів четвертого та третього курсів Вінницького національного аграрного університету за організації Центру інтеграції з виробництвом, підвищення кваліфікації та дорадництва проведено інформаційний семінар з актуальних питань охорони праці.

Лекторами інформаційного заходу виступили  головні державні інспектори Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці: Катерина Михайлівна Луценко (головний державний інспектор відділу з питань праці управління  інспекційної діяльності  у Вінницькій області), Тетяна Юріївна Підлубна (головний державний інспектор відділу з питань праці управління  інспекційної діяльності  у Вінницькій області), Анна Юріївна Цимбалюк (головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці управління  інспекційної діяльності  у Вінницькій області), Ігор Віталійович Ніколаєв (головний державний інспектор відділу з безпеки праці управління  інспекційної діяльності  у Вінницькій області).

      

Студенти ВНАУ мали можливість ознайомитися з важливими аспектами працевлаштування, правами та обов`язками на робочому місці.

Увагу студентів було зосереджено на важливих питаннях щодо практичного застосування законодавства, яке регулює питання легалізації найманої праці, в тому числі й неповнолітніх, зокрема, працевлаштування на роботу та порядок звільнення.

      

Майбутні випускники взяли учать у діалозі з кваліфікованами головними інспекторами управління Держпраці. Студенти долучилися до обговорення найпоширеніших питань законодавства про працю.

Лекторами наголошено на важливості обов’язкового працевлаштування за трудовим договором, адже кожен найманий працівник законодавчо захищений. Досвідчені фахівці роз’яснити особливості укладення трудового договору та акцентували, що з моменту його підписання кожен найманий працівник може розраховувати на гідні та безпечні умови праці. Під час інформаційного семінару було наголошено: на виконанні роботодавцями посадових обов’язків та нормованому робочому часу; наданні оплачуваних та неоплачуваних відпусток; регулярній виплаті зарплати не нижче мінімальної. Особливу увагу приділено поняттю «мобінг» та шляхи усунення цього явища. Забезпечено психосоціальну підтримку на робочому місці та запобігання настанню нещасних випадків на виробництві.

18161

Події у світлинах